049 587 487, 01 6445 820
Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava AKROMION sa sjedištem u Krapinskim Toplicama, Ljudevita Gaja 2
Kontaktirajte nas
Ime i prezime*
E-mail ili telefon*
Poruka*

Što je anestezija?

Anestezija je umjetno izazvana neosjetljivost cijelog tijela ili dijela tijela radi omogućavanja bezbolnog izvođenja operacije. Opća anestezija je gubitak svih osjeta, uključujući bol, uz gubitak svijesti. Anestetici ovdje djeluju na mozak. U lokalnoj, spinalnoj i epiduralnoj anesteziji izravno se blokira provođenje živčanih impulsa, pa bolni signali ne mogu stići do mozga.


Postoje dva tipa anestezije: opća i regionalna (lokoregionalna). 

Neovisno o tipu anestezije koji će biti potreban za Vašu operaciju, Vaše vitalne funkcije će biti monitorirane, uključujući srčani ritam, krvni tlak, nivo kisika u krvi, disanje, temperaturu, a po potrebi će biti monitorirane i neke druge tjelesne funkcije.
 
Anesteziološki tim koji će biti uz Vas prije, tijekom i nakon operacije sastoji se od liječnika anesteziologa i anesteziološkog tehničara, koji su oboje specijalisti u anesteziji te rade zajedno kako bi Vam omogućili primjerenu pripremu za zahvat, oslobodili Vas bolova, monitorirali Vaše stanje, davali intravenske tekućine i lijekove i monitorirali Vas nakon operacije.

 
Rezervirajte svoj termin: Naručite se