049 587 487, 01 6445 820
Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava AKROMION sa sjedištem u Krapinskim Toplicama, Ljudevita Gaja 2

EFORT Traveling Fellowship u Akromionu

Pretposljednjeg dana travnja, 2015. godine, bolnica Akromion ugostila je mlade ortopede stipendiste Europskog udruženja ortopeda i traumatologa. Liječnici su pristigli iz različitih europskih zemalja; Litve, Makedonije, Malte, Norveške, Poljske, Portugala, Srbije, Slovačke, Slovenije, Švicarske, Nizozemske, Turske, Velike Britanije i Ukrajine.

Tijekom boravka u našoj bolnici inozemnim ortopedima prikazani su operacijski zahvati koji su se uživo prenosili iz operacijskih dvorana bolnice Akromion. Posjetitelji su bili u prilici vidjeti artroskopsku rekonstrukciju koljena; šivanje meniska koljena, meniscektomiju, rekonstrukciju prednjeg ukriženog ligamenta i artroskopsku rekonstrukciju tetiva rotatorne manžete ramena. Tijekom prijenosa zahvata ortopedi - posjetitelji bolnice Akormion - bili su u prilici komunicirati s operacijskim timovima, postavljati pitanja i vizualno učiti operacijske vještine koje su demostrirali liječnici naše najveće privatne ortopedske bolnice. Artroskopske zahvate na koljenu izvodili su prof.dr.sc. Miroslav Hašpl i dr.sc. Denis Tršek, a artroskopski zahvat na ramenu napravio je prof.dr.sc. Nikola Čičak.

Između prijenosa operacijskih zahvata, liječnici naše bolnice održali su niz predavanja o zanimljivim temama iz područja ortopedije, anesteziologije i intenzivnog liječenja te fizikalne medicine i rehabilitacije.

Prof. Hašpl iznio je prikaz metoda i rezultate bolnice Akromion u izvođenju složenih primarnih rekonstrukcija koljena potpunom protezom koljena, dr.sc. Denis Tršek prikazao je metode šivanja meniska koljena, a dr. Siniša Šoštarić mogućnosti perioperacijske analgezije nakon zamjene kuka i koljena.

Dr.sc. Hrvoje Klobučar prikazao je mogućnosti operacijske rekonstrukcije prednjeg dijela stopala, a prof.dr.sc Nikola Čičak rezultate ugradnje obrnute proteze ramena  koje se izvode u bolnici Akromion. Nakon njegovog izlaganja, o specifičnostima rehabiltacije (rehabilitacijskim mogućnostima) nakon zamjene ramenog zgloba govorila je dr. Aida Filipčić. Na kraju, dr. Krešimir Oremuš prikazao je mogućnosti reduciranja korištenja krvi i krvnih pripravaka kod velikih operacijskih zahvata na kuku i koljenu.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Rezervirajte svoj termin: Naručite se