049 587 487, 01 6445 820
Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava AKROMION sa sjedištem u Krapinskim Toplicama, Ljudevita Gaja 2

Održan najveći ortopedski kongres u Hrvatskoj

U Dubrovniku je od 19.-22. rujna održan 24. kongres Europskog udruženja za kirurgiju ramena i lakta (ESSSE/SECEC) pod predsjedanjem prof.dr.sc. Nikole Čička iz Specijalne ortopedske bolnice „Akromion“ u Krapinskim Toplicama.

U hotelskom kompleksu Valamar Lacroma na Babinom kuku održan je do sada najveći ortopedski kongres u našoj zemlji s 987 sudionika iz cijeloga svijeta. Tome treba pridodati i oko 200 osoba iz industrije budući da je bilo 20 vodećih svjetskih kompanija iz područja ortopedije i traumatologije. Nažalost, iako blizu, kongres je pohodilo svega dvadesetak hrvatskih ortopeda i kirurga.

Održano je 9 instrukcijskih tečajeva, 2 simpozija te 15 radionica. Na kongresu su razmatrane teme iz područja ortopedije i traumatologije ramena i lakta, s aktivnim radionicama u kojima je mlađim kolegama pružena mogućnost vježbati minimalno invazivne artroskopske kirurške tehnike i testirati najnovije materijale koji se koriste u ortopediji i traumatologiji.

Pozvani predavači na ovom skupu bili su cijenjeni hrvatski znanstvenik prof.dr.sc. Slobodan Vukičević koji je govorio o molekularnim mehanizmima koštanog cijeljenja i renomirani američki ortoped Jon JP Warner koji je elaborirao liječenje osteoartritisa ramena u mlađih pacijenata.

Svečana večera održana je u tvrđavi Revelin u Dubrovniku, a gosti su imali priliku uz sjajnu gastronomsku ponudu dubrovačkih specijaliteta uživati i u nenadmašnom glazbenom izričaju hrvatske glazbene dive gospođe Tereze Kesovije.

Na godišnjoj izbornoj Skupštini udruženja, dosadašnjeg predsjednika SECEC-a prof. Pascala Boileaua (Francuska) zamijenio je Alex Castagna (Italija).

Sljedeći europski kongres ramena i lakta održati će se u Istanbulu (Turska) 2014. godine.
Rezervirajte svoj termin: Naručite se