049 587 487, 01 6445 820
Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava AKROMION sa sjedištem u Krapinskim Toplicama, Ljudevita Gaja 2

Održan okrugli stol o problematici ugradnje kuka u državnim i privatnim bolnicama.

Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion jedan je od organizatora okruglog stola na temu 'Mogućnost odabira umjetnog kuka u državnim i privatnim bolnicama' koji je održan u Novinarskom domu u Zagrebu.

Da je tema ugradnje kuka izuzetno važna u današnje vrijeme kada su liste čekanja sve veće, potvrdila je i prepuna dvorana zainteresiranih posjetitelja. Njima su se, svatko iz svoje perspektive i područja djelovanja, obratili sudionici okruglog stola, među kojima su bili: prof. dr. Nikola Čičak iz Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion, Tatjana Prendža Trupec, ravnateljica HZZO-a, prof. dr. Robert Kolundžić, predsjednik Hrvatskog ortopedskog društva i Zoran Knežević, predsjednik HUP-ove udruge za privatne poslodavce.

U uvodnom dijelu skupa, prof. dr. Nikola Čičak informirao je okupljene o osnovnim vrstama endoproteza, te kratko o tehnici i samom odabiru proteza. Kako kaže, odabir proteze nije isti za svakog pacijenta.

„O tome koji će umjetni zglob kuka biti ugrađen pacijentu, ovisi o njegovoj dobi, konstituciji, spolu, vrsti oštećenja kuka te životnoj aktivnosti“  – rekao je prof. dr. Nikola Čičak, te naglasio kako su danas pacijenti u potrazi za vrhunskim doktorima i bolnicama.

Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion postiže vrhunske rezultate u području artroplastike kuka koji pacijentima omogućavaju kvalitetan i funkcionalan život.  

„Pacijent je uvijek na prvom mjestu“ – istaknuo je prof. dr. Nikola Čičak koji je svoje izlaganje zaključio u nadi kako će se pronaći način za prilagodbu zdravstvenog sustava koji će svakom pacijentu omogućiti dostupnost vrhunskim implantanata i smanjiti liste čekanja za operaciju.


Slika
Slika
Slika
Rezervirajte svoj termin: Naručite se