049 587 487, 01 6445 820
Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava AKROMION sa sjedištem u Krapinskim Toplicama, Ljudevita Gaja 2

Održan Zagreb Shoulder Course 2013

U organizaciji prof.dr.sc. Nikole Čička i djelatnika naše bolnice 5. i 6. travnja ove godine održan je Zagreb Shoulder Course u prostoru Hotela Antunović u Zagrebu.

Sudjelovalo je pedesetak ortopeda i fizioterapeuta, a među deset predavača, osam ih je bilo pozvanih iz više vodećih europskih centara za kirurgiju ramena i lakta. Nažalost i ove godine sudjelovao je vrlo malen broj traumatologa iz naše zemlje.

Predavanja su održali Pascal Bioleau (Francuska), Nikola Čičak (Hrvatska), Mario Borroni (Italija), Mehmet Demirhan (Turska), Emilio Calvo (Španjolska), Przemyslav Lubiatowski (Poljska), Paolo Paladini (Italija), Christian Gerhardt (Njemačka), Marius Scarlat (Francuska) i Hrvoje Klobučar (Hrvatska).

Pascal Boileau bivši je predsjednik Europskog udruženja za kirurgiju ramena i lakta - govorio je o novom konceptu shvaćanja višesmjernog hiperlaksiteta ramena, te o indikacijama za ugradnju obrnute proteze ramena.

Ostali predavači obradili su teme ruptura rotatorne manšete, nestabilnosti ramena, nestabilnost akromioklavikularnog zgloba, artroplastike ramena i prijeloma gornjeg dijela nadlaktične kosti. Održano je i po jedno predavanje na temu ukrućenog ramena i kalcificirajućeg tendinitisa ramena.

Zagreb Shoulder Course jedinstven je instrukcijski tečaj za jugoistočnu Europu koji se održava svake druge godine. Iduće godine u Poznanu u Poljskoj održat će se sličan instrukcijski tečaj za sjeveroistočnu Europu. Na ovim tečajevima slušateljstvo je u mogućnosti čuti razmišljanja, vidjeti metode liječenja i operacijske tehnike trenutno vodećih europskih i svjetskih ortopeda koji se bave problematikom ramena i lakta.

Doviđenja do idućeg Zagreb Shoulder Course-a 2015. godine!

Rezervirajte svoj termin: Naručite se