049 587 487, 01 6445 820
Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava AKROMION sa sjedištem u Krapinskim Toplicama, Ljudevita Gaja 2

Posjet Schon klinici Neustadt u Njemačkoj

Tijekom prošle godine uspostavljena je suradnja Specijalne bolnice Akromion sa Schön klinikom u Njemačkoj, koja je započela sa sedmodnevnim posjetom dr. Ilje Bittroffa, ortopeda iz te klinike našoj bolnici. U razdoblju od 6.-11. rujna ove godine je čitavi tim Specijalne bolnice Akromion bio u sedmodnevnom posjetu Schön klinici, kako bi se upoznali s radom jedne od najvećih privatnih klinika u Europi. Tim naše bolnice su činili glavna sestra bolnice Karmela Hrastinski, zatim Martina Pečnjak, instrumentarka u operacijskoj sali, Željko Kercel, fizioterapeut, i dr. Damir Starčević, specijalist ortoped.

Schön klinika se nalazi u Nesutadtu u pokrajini Holstein na sjeveru Njemačke, na obali Baltičkog mora, 100 km sjeverno od Hamburga. To je privatna klinika s više od 1000 zaposlenih, te s oko 1000 bolničkih kreveta, koja pruža usluge djelatnosti ortopedije, opće kirurgije, spinalne kirurgije, plastične kirurgije i kirurgije šake, rehabilitacije, neurologije, interne medicine, radiologije i hitne medicine. Schön klinika u Neustadtu je prva od ukupno 14 Schön klinika u Njemačkoj i jedna je od vodećih ortopedskih klinika u Njemačkoj s više od 3000  ugrađenih endoproteza kuka i koljena godišnje. Naš tim je ugostio profesor Pavel Dufek, šef ortopedije.

Članovi našeg tima su sudjelovali u radu ove moderne klinike i prikupljali njihova iskustva i znanja. Suradnja između naše bolnice i Schön klinike će se nastaviti i u budućnosti.


Slika 1. Popis i lokacije Schön klinika u Njemačkoj.


Slika 2. Fotografija Schön klinike iz zraka, vidi se uređen okoliš i lijepa lokacija uz more.


Slika 3. Fotografija Schön klinike iz zraka


Slika 4. Fotografije okoliša klinike s obalne strane.


Slika 5. S lijeva na desno na slici su dr. Damir Starčević, glavna sestra Karmela Hrastinski, domaćin, profesor Pavel Dufek, instrumentarka Martina Pečnjak, i fizioterapeut Željko Kercel.


Slika 6. Naš tim ispred Schön klinike u ranim jutarnjim satima.
Rezervirajte svoj termin: Naručite se