049 587 487, 01 6445 820
Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava AKROMION sa sjedištem u Krapinskim Toplicama, Ljudevita Gaja 2

Posjet Tajlandske delegacije Akromionu

a

Dana 02. prosinca u Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion boravilo je liječničko izaslanstvo iz Tajlanda. Posjet se odvijao u sklopu višednevnog obilaska bolnica u Mađarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji kojeg je organiziralo tajlandsko ministarstvo zdravstva s ciljem upoznavanja sustava obrazovanja liječnika te ustroja javne i privatne zdravstvene djelatnosti i osiguranja u ovom dijelu Europe.

Delegaciju su sačinjavala 24 liječnika različitih specijalnosti, a predvodio ju je stalni tajnik tajlandskog ministarstva zdravstva dr. Prat Boonyawongvirot. U radu izaslanstva sudjelovao je i predsjedavajući konfederacije medicinskih udruženja Azije i Oceanije (Confederation of Medical Associations in Asia and Oceania – CMAAO), dr. Wonchat Subhachaturas te predsjednik kraljevskog društva ortopedskih kirurga Tajlanda prof. dr. sc. Saranatra Waikakul.

Ispred Akromiona i Hrvatskog ortopedskog društva izaslanstvo je pozdravio prof. dr. sc. Miroslav Hašpl. Nakon što je prikazao osnovne demografske, zemljopisne i gospodarske podatke vezane uz Republiku Hrvatsku, prof. Hašpl  je uz sudjelovanje akademika prof. dr. sc. Marka Pećine goste upoznao sa sustavom obrazovanja u Republici Hrvatskoj kao i sa specifičnostima dodiplomske i poslijediplomske edukacije liječnika te pojedinostima ustroja specijalizacije iz ortopedije.

Na raspravu o razlikama u organizaciji i djelovanju privatne bolničke prakse u odnosnu na javne zdravstvene ustanove u Republici Hrvatskoj nadovezao se u svom izlaganju dr. sc. Hrvoje Klobučar na primjeru Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion uz osvrt na prvih godinu i pol dana rada bolnice.

Nakon predavanja domaćina, profesor Waikakul  iznio je pojedinosti o edukaciji ortopeda u Tajlandu te usporedni prikaz sustava obrazovanja liječnika u pojedinim državama jugoistočne Azije.
Nakon posjeta Akromionu izaslanstvo iz Tajlanda posjet Hrvatskoj završilo je obilaskom nacionalnog parka Plitvička jezera.
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Rezervirajte svoj termin: Naručite se