049 587 487, 01 6445 820
Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava AKROMION sa sjedištem u Krapinskim Toplicama, Ljudevita Gaja 2

Ratku Rudiću ugrađen novi kuk i već bi danas trebao stati na nogeGospodin Rudić je u odličnoj kondiciji, pa ne vidim razlog zašto ne bi mogao početi hodati bez štaka za pet do šest tjedana - kaže prof. Hašpl.

Izborniku vaterpolske reprezentacije Ratku Rudiću jučer je u Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion u Krapinskim Toplicama operiran kuk. Gospodinu Rudiću uspješno je ugrađen novi kuk i nakon što se probudio poslije operacije već se odlično osjećao, a danas bi već trebao stati na noge – otkrio nam je prof. dr. Miroslav Hašpl koji je operirao Rudića. Prema njegovim riječima, rane od takve operacije zarastaju dva tjedna, a pacijenti u praksi nakon pet do šest tjedana mogu početi hodati i bez štaka.

Gospodin Rudić je u odličnoj kondiciji, pa ne vidim razlog zašto ne bi i on mogao početi hodati bez štaka u tom roku – zaključio je prof. Hašpl. A Mladost će danas (18 sati) gostovati u Beogradu u posljednjem kolu Eurolige. U isto vrijeme igraju Primorje i Jug. Žapci, Jug i Primorje - te uz njih Pro Recco, Partizan i Jadran (HN) - već su izborili ulazak među osam najboljih. Jedine ostale dvojbe koje će biti riješene danas su Vasas ili Primorac (Boškovićevi Mađari su u prednosti) te Budva ili Vojvodina (Crnogorci se čine jačima).

Naši predstavnici uglavnom igraju utakmice za prestiž. Neće to biti utakmica velikog naboja. Važniji nam je subotnji susret s Primorjem u Jadranskoj ligi. Lončar i Hinić bili su bolesni, ali će igrati. Hoće li u vodu i ozlijeđeni Udovičić, vidjet ćemo na dan utakmice - kaže (i sam virozan) trener Mladosti Emil Nikolić. Mladostaši su u utorak navečer trenirali u Beogradu sa svojim juniorima koji su na kraćim zajedničkim pripremama s Partizanom. Podršku mladih žabaca, ali iz gledališta, imat će i u večerašnjem dvoboju na Banjici. Hrvatski derbi na Kantridi mogao bi biti mnogo zanimljiviji jer gospare još boli u posljednjoj sekundi ispuštena pobjeda protiv primorjaša na nedavnom susretu u Gružu.
 
Autor: Anton Filić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Link na originalni članak
 


Ratko Rudić - Sad sam kao nov

Osječam se odlično i već sam u bolnici počeo s laganim vježbama s loptom i bućicama. Trenutačno sam u toplicama na rehabilitaciji koja će trajati šest tjedana, ali siguran sam da ću 22. ožujka, kad naša reprezentacija igra utakmicu Svjetske lige protiv Grčke u Zagrebu, biti uz bazen sa svojim dečkima - kaže Ratko Rudić, kojem je prof.dr.sc. Miroslav Hašpl 1. veljače ugradio umjetni desni kuk.

Učinio je to zbog artroze, odnosno uznapredovalog oštečenja hrskavice kuka, zbog koje je naš izbornik posljednjih pola godine trpio žestoke bolove. Da je vrijeme za operaciju, upozorio ga je nećak Alan Ivković, ortoped, koji mu je postavio dijagnozu i uputio ga prof. Hašplu.
 
Originalni članak, objavljen u tjedniku Gloria, možete pronaći na sljedećem linku:
Link na originalni članak
Rezervirajte svoj termin: Naručite se