049 587 487, 01 6445 820
Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava AKROMION sa sjedištem u Krapinskim Toplicama, Ljudevita Gaja 2

Shoulder International Course (SIC) - od 18-19. travnja u Zagrebu

VODEĆI EUROPSKI KIRURZI ZA RAME U ZAGREBU


Međunarodni medicinski skup o kirurgiji ramena u Zagrebu 


Zagreb, 18. travnja 2008. – danas je započeo dvodnevni međunarodni skup o kirurgiji ramena Shoulder Instructional Course (SIC) koji će se održati u hotelu Antunović u Zagrebu. Skup organizira Hrvatsko udruženje ortopeda i traumatologa (HUOT) i bolnica Akromion, uz potporu Europskog udruženja za kirurgiju ramena i lakta (European Society for Surgery of the Shoulder and the Elbow, SECEC). Glavni cilj skupa je edukacija mladih liječnika, ortopeda i traumatologa iz cijele Europe.

Predavači su vodeći europski stručnjaci iz područja kirurgije ramena na čelu s prof. dr. Nikolom Čičkom. Predavanja će voditi i sadašnji predsjednik Europskog udruženja za kirurgiju ramena i lakta prof. dr. Peter Habermeyer iz Njemačke te budući predsjednik Jaap Willems iz Nizozemske.

U petak i subotu sudionici skupa u hotelu Antunović moći će gledati prijenos operacije uživo iz bolnice Akromion u Krapinskim Toplicama. Taj prijenos s udaljenosti od 50-ak kilometara omogućuje najsuvremenija Olympusova HD APLHA tehnologija, tj. tehnologija integriranih operacijskih sala, koja je sastavni dio operacijske sale u novootvorenoj bolnici Akromion. Operaciju ugradnje totalne proteze ramena u petak će obaviti prof. dr. Nikola Čičak, dok će prof. dr. Pascal Boileau iz Francuske u subotu obaviti operaciju artroskopske stabilizacije ramena. 
Sponzori skupa su vodeće svjetske kompanije, a na skup se prijavilo stotinjak sudionika iz cijele Europe.

www.siczagreb.org

Slike sa Shoulder International Course
Rezervirajte svoj termin: Naručite se