049 587 487, 01 6445 820
Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava AKROMION sa sjedištem u Krapinskim Toplicama, Ljudevita Gaja 2

Simpozij „Sportske ozljede“ održan je u Zagrebu


Simpozij na temu „Sportske ozljede“ održan je, u organizaciji Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion, u Zagrebu 19. 03. 2016. godine za preko 400 liječnika obiteljske medicine, fizijatara, ortopeda i fizioterapeuta iz cijele Hrvatske Na simpoziju je istaknuto: Smatra se da je sportaš potpuno rehabilitiran tek nakon jedne cijele uspješno završene sezone, a najvažniji rizični faktor u nastanku ozljede je prethodna ozljeda. Te da su sportske ozljede česte i u općoj populaciji, a do njih može doći prilikom izvođenja različitih aktivnosti, od šetnje i planinarenja, do velikih fizičkih napora. 

Specijalna bolnica Akromion već nekoliko godina organizira simpozije kako bi stručnoj javnosti prenijeli spoznaje o novim dijagnostičkim i terapijskim postupcima. Dr. sc. Denis Tršek, specijalist ortopedije na samom je uvodu  istaknuo kako je tema „Sportske ozljede“  izazvala iznimno velik interes.
Na ovogodišnjem simpoziju sudjelovalo je preko 400 liječnika obiteljske medicine, fizijatara, ortopeda i fizioterapeuta. Tema simpozija „Sportske ozljede“ veoma je važna jer su ovakve vrste ozljeda vrlo česte i ne moraju se nužno dogoditi samo sportašima, istakunuto je na simpoziju uz napomenu da je povratak u sport moguć kada sportaš mentalo i fzički zaboravi operaciju.
Sportske ozljede česte su u općoj populaciji, a do njih može doći prilikom izvođenja različitih aktivnosti, od šetnje i planinarenja, do velikih fizičkih napora. 

Cilj simpozija bio je ukazati na načine liječenja lakših, ali i teških sportskih ozljeda. Prof.dr.sc. Miroslav Hašpl, prof.dr.sc. Nikola Čičak, dr.sc. Denis Tršek, dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr. Damir Starčević, dr. Nenad Medančić, dr. Aida Filipčić, dr. Tomislav Tabak, dr Krešimir Oremuš spec. anesteziolog te fizioterapeutkinje Martina Žunac i Tea Budimir obradili su važne i specifične teme poput: 

liječenje ozljede ligamenata koljenskog zgloba, rehabilitacija nakon rekonstrukcije prednje ukrižene sveze, kako liječiti ozljedu meniska koljenskog zgloba kod sportaša, osteohondralne ozljede koljena kod sportaša, nestabilni gležanj, uloga artroskopije kuka kod sportskih ozljeda, sportske ozljede ramena i njihovo liječenje, rehabilitacija kod bacačkih, „overhead“, sportaša nakon artroskopske rekonstrukcije ramena, uloga artroskopije kod sportskih ozljeda ručnog zgloba, rizici regionalne anestezije – treba li se sportaš bojati „blokova“ živaca te principi rehabilitacije sportaša.

Predavanja stručnog tima, liječnika i fizioterapeuta, upotpunjena su prikazima specifičnih slučajeva i praktičnim iskustvima liječenja sportskih ozljeda. O važnosti teme svjedoči ne samo odaziv velikog broja liječnika već i uključenost sudionika u okviru različitih rasprava i pitanja koja su postavljena uz pojedine teme ovogodišnjeg simpozija.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Rezervirajte svoj termin: Naručite se