049 587 487, 01 6445 820
Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava AKROMION sa sjedištem u Krapinskim Toplicama, Ljudevita Gaja 2

Svečano otvorenje i predstavljanje Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion


OTVORENA NAJVEĆA PRIVATNA BOLNICA ZA ORTOPEDIJU U HRVATSKOJ

 

Novootvorena ortopedska bolnica Akromion jedina u Europi ima najsuvremeniju tehnologiju
integriranih operacijskih sala.Krapinske Toplice, 11. travnja 2008. – danas je svečano otvorena Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion. Bolnicu je otvorio državni tajnik za zdravstvo Ante Zvonimir Golem, dr.med. Smještena u Krapinskim Toplicama, bolnica Akromion je najveća privatna bolnica takve vrste u Hrvatskoj i jedna od vodećih u Europi. U ovom trenutku zapošljava 39 ljudi, a u njezinu rekonstrukciju i uređenje uloženo je više od 40 milijuna kuna uz pomoć Quaestus fonda. Bolnica Akromion sadrži tri operacijske sale s najmodernijom medicinskom opremom i svojim pacijentima nudi vrhunski smještaj. Predvođena je timom četvero vrhunskih ortopeda - prof. dr. Miroslavom Hašplom, prof. dr. Nikolom Čičkom, dr. Denisom Tršekom te dr. Hrvojem Klobučarom. Bolnica uskoro očekuje i sklapanje ugovora s HZZO-om. 

Među tristotinjak uzvanika, na svečanosti otvorenja bolnice bili su županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak, potpredsjednica Sabora Željka Antunović te proslavljeni sportaši Vlado Šola, Ivica Kostelić i njegov otac Ante.

Prof.dr. Nikola Čičak, kirurg i medicinski direktor bolnice Akromion, tom je prilikom izjavio: „Godinama smo sanjali o radu u vrhunskoj bolnici i ponekad sa zavišću gledali kolege u inozemstvu u kako suvremenim bolnicama rade. Sad napokon imamo svoju bolnicu, čak i bolju u nekim segmenima od onih kojima smo se divili. Kad Akromion postigne puni kapacitet, u godini će sa nama to zadovoljstvo moći podijeliti i do 3000 operiranih pacijenata.

Prof.dr. Miroslav Hašpl, kirurg i predsjednik Upravnog vijeća bolnice Akromion, je izjavio: „Trudit ćemo se biti najbolji. Nakon ovakvog ostvarenja, naša se motivacija može rezati skalpelom. Naši pacijenti koji su čekali otvorenje bolnice neće zažaliti što su nam dali povjerenje.

Tomislav Matić, direktor u Quaestusu, rekao je: „Quaestus je još u vrijeme postavljanja svoje strategije odlučio ulagati u zdravstvo. Ulaganje u zdravstvo je ulaganje u budućnost, jer znamo da je zdravlje vrijednost koja će najviše rasti. Kad se pojavio tim koji danas vodi Akromion, znali smo da tu priliku ne smijemo propustiti.


Opremljenost


Bolnica Akromion je do sada najveća privatna ortopedska bolnica u Republici Hrvatskoj koja se prostire na oko 2000 četvornih metara, u tri etaže. Zgrada je iznajmljena od Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i posve je rekonstruirana. Izgrađen je kompletno novi operacijski blok s tri operacijske sale i sobom za buđenje, a u potpunosti je rekonstruirano prizemlje, drugi kat i potkrovlje. Operacijske sale su opremljene najsuvremenijom opremom.  Odjel se sastoji od 11 soba od kojih su tri jednokrevetne, šest dvokrevetnih i dva apartmana. Svaka soba ima zasebnu kupaonicu i WC te TV prijemnik i Internet priključak, što pacijentima osigurava maksimalnu udobnost.


E-bolnica


Bolnica je u potpunosti kompjuterizirana. Nema kartona pacijenata, papirologije i liste čekanja. Osim što ima najmoderniju medicinsku opremu, jedna od tri operacijske sale opremljena je i Olympusovom HD APLHA tehnologijom – tehnologijom integriranih operacijskih sala. Ta najsuvremenija tehnologija pruža liječnicima i bolničkom osoblju kompletan pristup slikovnim i tekstualnim medicinskim podacima o pacijentu za vrijeme operacije te tako omogućuje neposredne i pravovremene konzultacije prilikom operacija. Takva ortopedska integrirana operacijska sala zasad je jedina u Europi te se opravdano može reći da je bolnica Akromion jedna od vodećih ortopedskih centara u Europi.


Stručni tim


Stručni tim bolnice su za sada četvorica vodećih ortopeda. Predvodnici su sveučilišni profesori, prof.dr. Nikola Čičak i prof.dr. Miroslav Hašpl, a u timu su još dr. Hrvoje Klobučar i dr. Denis Tršek. Anesteziološki tim sačinjavaju dr. Siniša Šoštarić i dr. Krešimir Oremuš.
Usluge

U Akromionu će se pružati ukupno sve medicinske usluge iz područja ortopedije i traumatologije: od  artroskopskih zahvata na  ramenu, koljenu, kuku, gležnju, laktu do  ugradnje umjetnih zglobova: kukova, koljena, ramena, gležnjeva i laktova. Rekonstruktivni zahvati na svim zglobovima, liječenje prijeloma te posljedica prijeloma. U početku se nećemo baviti  problematikom kralježnice, zloćudnim tumorima a dječjom ortopedijom samo djelomice. Kapacitet triju operacijskih sala je do 3000 operacija godišnje

Pacijenti bolnice Akromion imaju jedinstvenu mogućnost za provedbu postoperativne rehabilitacije na istoj lokaciji, s obzirom na već postojeću uslugu unutar bolnice „Krapinske Toplice“, tako da na jednom mjestu imaju kompletna usluga – od pregleda, operacije, do rehabilitacije.


HZZO


Budući da je Akromion privatna bolnica, pacijenti mogu posve samostalno dogovarati liječenja i operativne zahvate, a isto tako kapaciteti bolnice mogu se koristiti za liječenja koja će pokrivati HZZO. Očekuje se kako će taj dogovor biti uskoro i zaključen, najviše zbog činjenice da se na operacije u državnim bolnicama čeka mjesecima a neki operacijski zahvati moći će se učiniti samo u bolnici Akromion.


Investicija


Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju koštano zglobnog sustava Akromion osnovana je od strane društva Osteon d.o.o. čiji su ulagači Fond Quaestus Private Equity Kapital i četvoro vrhunskih ortopeda iz Klinike za ortopediju i Klinike za Traumatologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. Miroslavom Hašplom, prof. dr. Nikolom Čičkom, dr. Denisom Tršekom te dr. Hrvojem Klobučarom. Radovi na bolnici započeli su 30. srpnja 2007. godine i u nju je uloženo više od 40 milijuna kuna. Trenutačno je u bolnici zaposleno 39 ljudi.
Rezervirajte svoj termin: Naručite se