049 587 487, 01 6445 820
Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava AKROMION sa sjedištem u Krapinskim Toplicama, Ljudevita Gaja 2

Zagrebački ortopedi dobili svjetsko priznanje

Spasonosna metoda izlječenja zglobne hrskavice

Stručnjaci Klinike za ortopediju Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof. Miroslav Hašpl i dr. Mislav Jelić nedavno su dobili prestižnu nagradu "Hughston Award" za najbolji znanstveni rad u 2008. objavljen u uglednom ortopedskom časopisu American Journal of Sports Medicine, koji je prikazan prije nekoliko dana, 11. srpnja na kongresu u Koloradu, u SAD, priopćeno je danas iz KBC-a Zagreb.

Klinika za ortopediju sudjelovala je u velikom međunarodnom kliničkom istraživanju regeneracije oštećene zglobne hrskavice transplantacijom hrskavičnih stanica novim postupkom.

Rezultati istraživanja prvi su put u svijetu pokazali da je ipak moguće stvoriti novu zglobnu hrskavicu na mjestu teškog oštećenja.

U istraživanju je sudjelovalo više europskih centara od kojih je Klinika za ortopediju bila proglašena jednim od najbolje organiziranih. U organizaciji istraživanja pomogao je i prim. Ivan Bojanić, također sa zagrebačke Klinike za ortopediju.

Ta je Klinika, predvođena docentom Domagojem Delimarom razvila i originalnu metodu liječenja teških oštećenja zgloba kuka u odraslih i time učinila značajan iskorak u liječenju ove česte bolesti, stoji u priopćenju KBC Zagreb.


Izvor: Hina
Link
Rezervirajte svoj termin: Naručite se