Specijalna bolnica Akromion ima tri moderno opremljene operacijske sale koje omogućuju izvođenje najzahtjevnijih ortopedskih zahvata, od ugradnje proteza zglobova, osteosinteze kostiju nakon prijeloma, korektivnih zahvata na kostima, preko operacija ligamenata, tetiva, živaca do artroskopskih zahvata svih zglobova, te operacija na kralježnici.  Operacijske sale su umrežene i omogućuje uvid u digitalni karton pacijenta, slikovnu obradu te komunikaciju i konzultaciju s kolegama u drugim dijelovima bolnice.

Unutar operacijskog trakta se nalazi soba za pripremu pacijenata prije operacijskog zahvata  i buđenja nakon operacije kao i vlastita sterilizacija koja osigurava brzu dostupnost svih potrebnih operacijskih instrumenata.

Od otvaranja bolnice  Akromion  od 11. travnja 2008. godine do kraja 2020. godine je učinjeno više od 14.000 operacija, što znači da se godišnje napravi više od 1.000 operacija. Početkom 2020. godine otvorena je treća operacijska sala čime ćemo povećati kapacitet operacija na oko 1500 godišnje.

U Specijalnoj bolnici Akromion zaposleno  je ukupno 70 osoba od toga u operacijskoj sali radi 25 djelatnika (12 liječnika, 8 specijalista ortopedije, 3 anesteziologa i jedan specijalizant ortopedije i traumatologije, 6 instrumentarki, 3 anesteziološka tehničara, 1 ing. radiologije, 1 med. tehničar, 1 pomoćna djelatnica i 2 spremačice) te nekoliko liječnika vanjskih suradnika.

 

Specijalne bolnice Akromion  pruža vrhunsku medicinsku uslugu koja je prepoznate diljem Hrvatske i susjednih zemalja kako među bolesnicima tako i među zdravstvenim djelatnicima koji dolaze u našu bolnicu radi edukacije. Ministarstvo zdravstva RH je također prepoznalo kvalitetu i značaj naše bolnice te je odobrilo  obavljanje dijela specijalizacije iz ortopedije i traumatologije u trajanju od 9 mjeseci.

Napišite komentar

Kontaktirajte nas

Ako imate hitan zahtjev, molimo vas da ga pošaljete ovdje.

Nazovite nas