U Specijalnoj bolnici Akromion od sada nudimo terapiju INDIBA® ACTIV CT9, najnovijim modelom TECAR uređaja. INDIBA® aktiv terapija je neinvazivna i ugodna terapija za ozljede i bolna stanja u mišićno-koštanom i zglobnom sustavu. Tehnologija INDIBA® sustava generira elektromagnetski val na preciznu radiofrekvenciju od 448 kHz kako bi se postigla biostimulacija i /ili toplinski učinak.
Primjenjuje se kod kontraktura, tendinitisa, tendinopatija, mišićnih ruptura, uganuća, sinovitisa, burzitisa, artritisa, antiedematozno nakon operativnih zahvata, bolnih stanja kralježnice itd. Može se koristiti i kod metalnih implantata kao što su endoproteze zglobova i osteosintetski materijali, pločice i vijci.

INDIBA® aktiv terapija može se upotrebljavati u ranim fazama ozljede kada smanjuje bol i upalu biostimulacijom stanica. Pri blagom porastu temperature glavno djelovanje je vaskularizacija, a pri visokim temperaturama dolazi do učinka hiperaktivacije (hipetermije) koja povećava stanični metabolizam. Ovisno o stanju ozljede postići će se željeni učinci.
U kombinaciji sa manualnim tehnikama fizioterapeuta INDIBA® aktiv terapija ubrzava oporavak od ozljede, poboljšava cirkulaciju, smanjuje bol, potiče procese obnavljanja tkiva, ubrzava zacjeljivanje i poboljšava pokretljivost.

INDIBA® aktiv terapiju prepoznali su i vrhunski sportaši poput Rafaela Nadala i Lionela Messija, te je neizostavna u liječenju i prevenciji sportskih ozljeda.

 

Napišite komentar

Kontaktirajte nas

Ako imate hitan zahtjev, molimo vas da ga pošaljete ovdje.

Nazovite nas