o-nama-photo

Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion

Od otvaranja bolnice 11. travnja 2008 godine Akromion je postao respektabilna ortopedska bolnica u ovom dijelu Europe. Akromion pruža medicinske usluge u liječenju bolesti i ozljeda sustava za kretanje. Pokrivamo sve od artroskopije do ugradnje umjetnih zglobova. Saniramo prijelome te vršimo rekonstruktivne zahvate loše saniranih prijeloma. Poslije operacije pacijenti imaju mogućnost kod određenih ortopedskih zahvata nastaviti rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama ili nastaviti rehabilitaciju u našoj poliklinici Akromion u Zagrebu.

Za svakog pacijenta primjenjujemo individualni pristup liječenju. Bolnica Akromion izdvaja se od drugih bolnica u Hrvatskoj mogućnošću odabira vrste proteze ovisno o životnoj dobi bolesnika i njegovim aktivnostima te stupnju oštećenja zgloba. Noseće površine proteza su ključni čimbenik za dugotrajnost proteze. Akromion pruža mogućnost odabira noseće površine; metal, keramika ili ukriženi polieteilen.

U Akromionu se ugrađuju proteze svih velikih zglobova, od primarnih do revizijskih proteza kuka, koljena i ramena. Primjena artroskopskih operacija koje se izvode minimalno invazivnim “uvođenjem” sonde s kamerom u određen zglob rutinski se obavljaju u Akromionu. Liječenje sportskih ozljeda sustava za kretanje, pogotovo profesionalnih igrača je veliki izazov za svakog liječnika i njegov tim. Veliki broj vrhunskih sportaša uspješno je operiran i rehabilitiran u Akromionu. Bolnica Akromion jedna je od rijetkih bolnica u zemlji koja ima jednodnevnu kirurgiju – bolesnik dođe u bolnicu ujutro na dan operacije te istoga dana ide kući.

Uvođenjem vlastitog transfuzijskog protokola u kliničku praksu uspjeli smo svesti davanje tuđe krvi na samo 5% kod ugradnje proteza kuka i koljena. Primjenom različitih tehnika regionalne anestezije smanjujemo poslijeoperacijsku bol i olakšavamo rehabilitaciju.

Kontaktirajte nas

Ako imate hitan zahtjev, molimo vas da ga pošaljete ovdje.

Nazovite nas