Akromion ortopedija

Osjećate jaku bol i ne znate kome se obratiti?

Naši ortopedi stoje Vam na raspolaganju.

Ako postavite upit na ovoj stranici, pristajete na to da objava bude javna i vidljiva svim posjetiteljima stranice. Ako to ne želite, pošaljite nam upit OVDJE.

Ako želite da objava bude anonimna, polje s imenom ostavite prazno.

Vaša e-mail adresa neće biti javno objavljena, a služi samo kako bi Vas obavijestili da smo odgovorili na Vaš upit.


Na danu email adresu stići će vam obavijest kada odgovorimo na Vaš upit.
 • Kristina 21 Veljača 2019
  Poštovani, nosim gips na desnoj nozi zbog povrede skocnog zgloba već 10ak dana. Ne oslanjam se na nogu, ali je obicno spustena na pod kada sjedam ili ustajem i nista vise. Sinoc sam osjetila bol pri savijanju koljena te noge sa gipsom, a danas imam otok oko casice sa lijeve i desne strane. Koje je Vaše mišljenje o tome i šta preporučujete? Hvala.

  Poštovana,
  Ako imate gips – vjerojatno imate i definiranu vrstu ozljede. Oteklina se javlja uvijek kada spustite ozlijeđeno stopalo ispod razine srca. Predlažem da se obratite Vašem ordinarijusu koji je upoznat s Vašim zdravstvenim stanjem i koji Vam može dati relevantan savjet.
  Obzirom da ne znamo kakve ozljede imate, kojeg stupnja, i sl. nismo u mogućnosti savjetovati Vas o relevantnom daljnjem liječenju.
  Stojimo na raspolaganju u jednoj od naših ambulanta – tel. 01 644 58 20.
  S poštovanjem,
  dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr.med.
  specijalist ortoped
 • Ana 21 Veljača 2019
  Postovani, imala sam operaciju kuka u desetom mjesecu 2018. Ugrađena mi je endoproteza. Nakon operacije imala sam jake bolove, kako sam kasnije doznala i zbog ishijadicnog zivca koji je istegnut i zbog hematoma. Naime, tek na vlastito inzistiranje, uvjeravanje doktora da me boli, prije mjesec dana snimljen je CT kuka i noge na kojem se vide hematomi i ciste. U nalazu piše: “Nekoliko zona denziteta sličnih kostanom tkivu. Subondralne cisticne promjene i izraženi rubni osteofiti. Diskretni znaci pubitis chr. Lijevo su vidljivi znaci izrazenih degenaritvnih promjena zgloba kuka.” Sto znaci ovaj nalaz? Trebam li opet na operaciju i sto mi je dalje činiti?

  Poštovana,
  Ovaj nalaz može se različito tumačiti, ali potrebno ga je analizirati u kontekstu Vaših tegoba i nalaza prije operacije i Vaših sadašnjih tegoba i sadašnjeg kliničkog nalaza. Izgleda da imate degenerativne promjene na više regija zdjelice, a moguće je i da se razvijaju heteritopne osifijacije kuka, svakako je potreban klinički pregled i koreliranje s rtg i CT slikama i nalazom. Predlažem da konzultirate Vašeg operatera. Mi stojimo na raspolaganju na tel. 016445820.
  S poštovanjem,
  dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr.med.
  specijalist ortoped
  znanstveni suradnik
 • Anonimno 19 Veljača 2019
  Poštovani, supruga već nekih godinu dana prilikom obavljanja nekih težih poslova ima problem sa naticanjem desne ruke. Do sada je to naticanje bilo slabo, no pred nekih tjedan dana, supruga je otisla na fitnes i drugi dan je ruka natekla poprilicno, tako da joj je bila i smanjena pokretljivost.. nije je mogla savinuti. Kako je natecenost malo splasnula tako je i pokretljivost bila bolja. Otišla je liječniku opće prakse, koji ju je uputio u bolnicu – hitna u Koprivnici na obradu. Tamo su joj napravili rengen, krvne pretrage, ustanovili da nema rupture, ni puknuće, nema tromba, herpesa.. uglavnom poslali je kući i rekli da miruje i stavlja hladne obloge.. Mene sada zanima, što i kako napraviti da se utvrdi u čemu je problem sa rukom? Jer, njoj je ruka natecena od podlaktice do tricepsa.. zahvaljujem Vam na odgovoru ! Lp

  Poštovani,
  Predlažem da dogovorite pregled u ambulanti dr Starčevića - tel. 016445820.
  S poštovanjem,
  dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr.med.
  specijalist ortoped
  znanstveni suradnik
 • Anonimno 18 Veljača 2019
  Pozdrav pao sam s bicikle i osjecam bol u donjem djelu lopatice, kad udahnem jako me nimalo ne boli i mogu sve raditi sa rukom ali dok ju vrtim ili dizem me malo boli, u nekim pokretima ili trzajima rukom me dosta zaboli, nisam vec isao slikati jer imao sam vec dosta ozljeda ove godine tako da se ne zelim bas ici slilat ako nije potrebno. Sta bi bilo najpametnije za napraviti.

  Poštovani,
  Prvo savjetujem pregled ortopeda, a potom vjerojatno i rtg obradu (prema kliničkom nalazu - rebra, kralježnica ili lopatica).
  S poštovanjem,
  dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr.med.
  specijalist ortoped
  znanstveni suradnik
 • Vinko Sesar A.T Mimare 30 Zagreb 15 Veljača 2019
  Supruzi je preporučeno da napravi neurografiju stopala zbog bolova u istima, molim za Vaš savjet i može li se to obaviti kod Vas, po kojoj cijeni i kad se može doći na red. Hvala unaprijed

  Poštovani g Sesar,
  Mi ne izvodimo ovu pretragu. Savjetujem polikliniku ABR.
  S poštovanjem,
  dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr.med.
  specijalist ortoped
  znanstveni suradnik
 • Gabrijela 13 Veljača 2019
  Postovani prije 1.5 mjesec sam operirala karpalni kanal lijeve ruke i prosla fizikalni tretman ali bol i otok i dalje je prisutan neznam sta da radim vratili su me na posao a ja radim kao konobar i tom rukom nosim tacnu jel mi moze ortoped dati kakav savjet sta da uradim

  Poštovana gđo Gabrijela,
  Savjetujem prvenstveno da se obratite ortopedu – liječniku koji Vas je operirao i da s njim razmotrite razloge otežanog oporavka. Pretpostavljam da ste proveli i adekvatnu fizikalnu terapiju nakon operacije. U svakom slučaju, tri mjeseca nakon zahvata uputno je snimiti novi EMNG nalaz da se vidi oporavak dekomprimiranog živca.
  S poštovanjem,
  dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr.med.
  specijalist ortoped
 • Anonimno 13 Veljača 2019
  Postovani, vec tjedan dana imam oteceno koljeno koje me boli kod savijanja i hoda po stepenicama.Nedavno sam se udarila u to koljeno ali me nista nakon tog nije bolilo pa neznam ima li kakva poveznica. Otok mi je s gornje strane koljeba i sa strane,bas su onako vece kvrge. Napominjem i da sam dosta opterecena fizicki jer imam blizance od 8 mj kohe sto puta dnevno iz cucnja dizem sa poda, ta noga mi je glavni oslonac u svemu. Dobila san uputnicu od dr. za ortopeda ali tek za mjesec dana. Pitanje je da li cekati termin ili u medjuvremenu otici na hitnu jer me strah da nije nesto ozbiljnije, a i htjela bi sto prije poceti sa terapijom da ne gubim vrijeme.Unaprijed hvala!

  Poštovana,
  Prema navedenom, moguća je unutarnja ozljeda koljena. Svakako savjetujem pregled ortopeda specijalista za bolesti i ozljede koljena. Ne savjetujem pregled u hitnoj službi zato jer to nije hitno stanje i zato jer Vam je potreban kvalitetan subspecijalistički pregled, a ne općenit pregled.
  Ako se odlučite na liječenje u našoj poliklinici - stojimo na raspolaganju u ambulanti dr Tršeka - tel. 016445820.
  S poštovanjem,
  dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr.med.
  specijalist ortoped
  znanstveni suradnik
 • Gabrijela 13 Veljača 2019
  Postovani,pre mesec dana sam primetila krckanje kolena vise desnog kada se penjem uz stepenice.Sada posle meseced dana po nekad se desi i bol u kolenu .Ovako normalno hodam i brzo,mogu da klečim i puzim sve je uredu .Izjutra nemam nikakvih tegoba ni ukocenost ni nateklo koleno.Molim vas da mi napisete sta bi moglo biti?Imam 44god,zivim u Engleskoj gde je otici Dr specijalisti cela vecnost.Unapred vam se puno zahvaljujem!

  Poštovana gđo Gabrijela,
  Vjerojatno se radi o oštećenju hrskavice patele (“čašice”) koljena. Valja izbjegavati čučanje, klečanje, skok, hod uz i niz brijeg i stepenice, a treba plivati(kraul i leđno), jačati natkoljene mišiće s ispruženim koljenom i istezati stražnje mišiće natkoljenice.
  Ako tegobe potraju - obratite se ortopedu na pregled.
  S poštovanjem,
  dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr.med.
  specijalist ortoped
  znanstveni suradnik
 • Emina 13 Veljača 2019
  Poštovani, u posljednje vrijeme mi se javlja povremena bol duž obje noge. U lijevom koljenu prilikom ustajanja osjetim neku oštru bol koja traje par sekundi.. a nekada i duže. Možete li mi molim Vas reći šta da uradim od nalaza pošto jednostavno nemam predstavu šta da me zapravo boli, da li su mišići u pitanju, vene ili kosti. Unaprijed zahvalna

  Poštovana gđo Emina,
  Savjetujem prvo pregled ortopeda te obradu nakon pregleda (vjerojatno rtg, UZV, MR ili EMNG). Ako se odlučite na liječenje u našoj bolnici - stojimo na raspolaganju na tel. 016445820.
  S poštovanjem,
  dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr.med.
  specijalist ortoped
  znanstveni suradnik
 • Jurica Roso 12 Veljača 2019
  Snimao sam MR LS Kralježnice unutar trupa kralješka L3 vidi se hemangiom promjera 12mm. Što je to hemangiom i dali je potrebna operacija ili praćenje hemangioma. Hvala na odgovoru.

  Poštovani g Rosso,
  Radi se o dobroćudnoj tvorbi - potrebno je praćenje.
  S poštovanjem,
  dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr.med.
  specijalist ortoped
  znanstveni suradnik
Kontaktirajte nas

Ako imate hitan zahtjev, molimo vas da ga pošaljete ovdje.