Akromion ortopedija

Osjećate jaku bol i ne znate kome se obratiti?

Naši ortopedi stoje Vam na raspolaganju.

Ako postavite upit na ovoj stranici, pristajete na to da objava bude javna i vidljiva svim posjetiteljima stranice. Ako to ne želite, pošaljite nam upit OVDJE.

Ako želite da objava bude anonimna, polje s imenom ostavite prazno.

Vaša e-mail adresa neće biti javno objavljena, a služi samo kako bi Vas obavijestili da smo odgovorili na Vaš upit.


Na danu email adresu stići će vam obavijest kada odgovorimo na Vaš upit.
 • Ivica 4 Srpanj 2019
  Poštovani, radio sam MR koljena pa Vas molim da mi pojasnite nalaz.Lateralni meniskus sa zonama promijenjenog signala u prednjem rogu- radiomorfološki prvenstveno u smislu maninfestacije uredne anatomije u projekciji hvatišta na tibiju, no moguće i po tipu počenih degenerativnih zbivanja.Hvala Vam i lijep pozdrav

  Poštovani ovaj nalaz ništa ne znaci potrebno je napraviti klinički pregled i pogledati slike. Ukoliko se odlučite za liječenje u našoj bolnici predbilježite se na pregled kod dr Tršeka ili prof Hašpla na 016445820.
 • Anonimno 4 Srpanj 2019
  Poštovani, imam 27 godina i posljednjih 10 godina povremeno treniram u teretani. Oduvijek sam izbjegavao vježbe ramena jer sam shvatio da nemam puni opseg pokreta u desnom ramenu. Nedavno sam se počeo informirati o tome i shvatio sam da mi je pokret ograničen u lopatici i da me ona priječi u fleksiji i abdukciji humerusa i da ju ne mogu u potpunosti elevirati. Moram dodati i da imam skoliozu s nagibom ulijevo koju nikad nisam posebno pregledavao ili tretirao. Ograničenost u ramenu mi ne stvara poteškoće u svakodnevnom životu ali volio bi riješiti to stanje kako bih se mogao ozbiljnije posvetiti treningu. Što mi preporučate i kako bi izgledao fizioterapeutski postupak kada bih počeo tretirati to stanje?

  Poštovani potrebno je napraviti klinički pregled i dijagnostičku obradu. Ukoliko se odlučite za liječenje u našoj bolnici predbilježite se na pregled kod dr Klobucara ili profesora Čička  na 016445820.
 • Anonimno 4 Srpanj 2019
  Pozdrav, imao sam povredu lateralnog ligamenta, povreda se ponavljala te sada cini mi se da imam problem i sa meniskusom, nakon aktivnosti me boli na dodir negdje između kostiju gdje, kako sam shvatio, je meniskus, te takođe mi se par puta zakočilo koljeno. Da li je to vrijedno operisati, da li ce stanje biti bolje s obzirom da zelim da se aktivnije bavim sportom ?

  Poštovani potrebno je napraviti klinički pregled i dijagnostičku obradu. Ukoliko se odlučite za liječenje u našoj bolnici predbilježite se na pregled  na 016445820.
 • Nataša 4 Srpanj 2019
  Poštovani,pre nekog vremena javio mi se bol u domalom prstu na nozi. Mislila sam da je zbog zimske obuće, a nosila sam i neke platforme,pa sam ptetpostavila da je od pritiska na prste. Medjutim, bol ne prestaje,ne mogu nositi čak ni lagane espadrile,samo papuče,i to bez mnogo pešačenja. Bol se širi na predeo,jastučić,pod prstima,pa čak i na zglob,jer verovatno zbog bola ne gazim pravilno. Da li bi mi mogli reći Vaše mišljenje i šta preduzeti?Hvala najlepše!Pozdrav

  Poštovana potrebno je napraviti klinički pregled i dijagnostičku obradu. Ukoliko se odlučite za liječenje u našoj bolnici predbilježite se na pregled kod dr Klobucara na 016445820.
 • Anonimno 2 Srpanj 2019
  Poštovani, molim vaše mišljenje;dijete 15 god, sudjelovalo u prometnoj nesreći, pri udarcu zadobilo nekoliko ozljeda od kojih i ozljedu ručnog zgloba. postavi se longeta radi bolnosti i skine se za tjedan dana. nakon toga u nekoliko navrata se rade kontrole u kirurškoj amblanti, svaki put naglašena bol u ručnom zglobu, ali se dijete upućuje fizijatru. obavi se pregled i vježbe, pa opet kontrola (3 mjeseca nakon prometne). fizijatar navodi kako je to bio jaki udarac i da zato i dalje boli. Opet kontrole kod kirurga, pa upućeni na MR, koje je napravljen i u kojem se vidi Poprečna fraktura u srednjoj trećini skafoidne kosti, sa traumatskim edemom okolne kosti, bez dislokacije ulomaka. 4 mjeseca nakon prometne djetetu se stavi plastični gips, na mjesec dana. nakon tih mjesec dana se uradi opet RTG, doima se da cjeljenje napreduje, još produžetak tog istog gipsa na još mjesec dana. sada, 6 mjeseci nakon prometne, urađen opet RTG, nije do kraja zacjeljeno, skine se stari gips, stavi novi plastični gips na još mjesec dana, pa ako ne bude riješeno, planira se neka operacija.zanima me vaše mišljenje, ima li smisla nositi gips 3 mjeseca? što će biti s tom rukom? Ipak se radi o djeteteu od 15 godina. sada ju ne boli, samo ju zabolilo kada je doktor stisnuo zglob, ali ne jako.molim odgovor,hvala!

  Poštovana, prijelomi skafoida cijele jako sporo i nerijetko je potrebna imobilizacija 3 mjeseca pa i duže. To neće ostaviti posljedice ukoliko prijelom zaraste i ako nema drugih ozljeda (ligamenata). Kod Vašeg dijeteta je mali problem sto nije od samog starta neprekidno gips. Ukoliko ne zacijeli uz gips svakako je potrebna operacija. Ukoliko se odlučite za liječenje kod nas naručite se na pregled kod dr Starčevića na 016445820.
 • Milenko 2 Srpanj 2019
  Postovani, da li je za bol u donjem djelu kicme potrebno slikati taj dio i nakon koliko dana se obratiti ljekaru. Srdacno

  Poštovani, svi ljudi imaju u nekom trenutku bolove u ledjima, a sto se tiče trenutka odluke o posjetu liječniku to ovisi o izrazenosti simptoma, trajanju (dulje od minimalno 2 tjedna ukoliko nisu jaki i naglo nastali onda i ranije), o tome da li je bila ozljeda u pitanju i da li ima širenja u nogu, ili gubitka funkcije noge ili pojava inkontinencije. Slikanje ne bi trebalo raditi prije pregleda liječnika.  Ukoliko s odlučite za liječenje kod nas predbilježite se za pregled kod prof Vengusta na 016455820.
 • Goran 2 Srpanj 2019
  Pozdrav.Prije mjesec dana sam uganuo gležanj. Nalaz radiologa bio je “Diskretan prekid kontinuiteta medijalne konture fibularnog maleola, što može odgovarati frakturi bez pomaka frakturnih ulomaka”. Otok mekog tkiva uz fibularni maleol. Kao nus nalaz; mala erozija u području koboidne kosti.Dva tjedna potkoljenična longeta, dva tjedna gips. U dijagnozi na kontrolama pisalo je Distorsio ATC sin, Infractio maleoli fibulae susp, odnosno, Fractura maleoli fubilae??Nakon skidanja gipsa na slikama se ne vidi prijelom, te slijedi uputnica za fizikalnu terapiju. Na moj upit o prekidu bolovanja, odgovor ortopeda i mojeg liječnika opće medicine je da to ovisi o meni. Obzirom na to da na zadnjoj kontroli nitko nije direktno pregledao i ispipao nogu, a još uvijek je primjetna lagana bol i povremeno peckanje, i lagana oteklina, molim vas vaše mišljenje. Volio bih prekinuti bolovanje dok čekam pregled fizioterapeuta i terapije, ali kako sam zaposlen u građevinskom sektoru u kojem je uključen i rad na visini nisam siguran što napraviti. Hvala.Pozdrav, Goran

  Poštovani, svakako savjetujem da sto prije odradite kvalitetnu fizikalnu terapiju kako bi Vam se vratila funkcija noge čim ranije i bez nekih trajnih posljedica. Dakle nemojte prekidati bolovanje dok se adekvatno ne oporavite.
 • Anonimno 2 Srpanj 2019
  PoštovaniUnatrag godinu dana osjećam bol sa desne strane(gdje se nalazi si zglob) Bol se širi na stražnjicu i nogu do koljena. Obavila sam mr kralježnice rtg si zgloba rtg kukova krvna slika uredna. Svi nalazi uredni. Fizijatar mi je pod rtg radio infiltraciju si zgloba obavila sam fizikalne terapije. Neurokirurg mi je rekao da je problem u disbalansu da radim izokineticke vježbe. Ništa ne pomaze. Moje pitanje je kojem specijalistu da se javim. Inače pijem ima 7 tjedana i cimbaltu zbog bolova jer nijedna druga tableta ne pomaze. Živim u Splitu

  Poštovana, s problematikom kralježnice se kod nas bavi profesor Vengust. Možete se naručiti na pregled kod njega na 016445820, on ima ambulantu u Zagrebu i povremeno u Splitu.
 • Niksa Sestanovic 2 Srpanj 2019
  Dobar dan. Imam 54 godine i rupura bicepsne tetive desne ruke. Nakon pregleda imao sam 60% uspješnosti opretivnog zavata.Odlučio sam se na oprati ni zahvat koji je bio neuspješan. Dali kod Vas mogu ponoviti operaciju i s kakvom uspješnosti ?

  Poštovani, ne znam zašto prva operacija nije uspjela, te da li se radi o rupturi bicepsa u ramenu ili laktu. Svakako postoji mogućnost reoperacije, ali ona nikad nije uspješna u povratku snage kao prva operacija. Preporucam da dodjete na pregled kod mene u ambulantu da vidimo sto se može napraviti. Svakako bi trebalo napraviti i MR lakta kod nas kako bi vidjeli detaljno stanje mišića i tetive ukoliko se radi o rupturi tetive u laktu, a ukoliko se radi o rupturi tetive u ramenu preporucam da dođete kod profesora Čička. Cijena pregleda i ultrazvuka je 600 kuna i možete se naručiti na 016445820. Lp Damir Starcevic
 • Anonimno 2 Srpanj 2019
  Poštovani kao dijete s 3 godine imala sam iščašenje kuka, do 18 godine sam se redovito kontrolirala i sve je bilo u redu, nikakve posljedice nisam imala. Sada s 30 godina sam u drugom stanju, i zanima me da li je opasno po moj kuk roditi prirodnim putem. Kuk nije operiran, namještanjem je vraćen u prvobitni položaj i nakon toga neko vrijeme sam ležala s ekstenzijama u krevetiću. Problem je što nemam nikakve nalaze. Nadam se vašem odgovoru. Srdačan pozdrav.

  Poštovana, prilikom trudnoće i poroda dolazi do širenja zdjelice i to nema direktan utjecaj na sami zglob kuka. Medjutim kod poremećenih odnosa može doći do pojave odredjenih simptoma i tegobe ovisno o tome u kakvom je kuk sada stanju. Budući da nemate nalaza ali niti da niste imali tegoba možemo pretpostaviti da je kuk u zadovoljavajućem stanju i da ne bi trebali imati nikakvih posebnih tegoba vezanih za normalan porod. Ja bih sam samo savjetovao da pazite na tjelesnu težinu u trudnoći, odnosno da dobijete samo nužnu masu, tj normalno povećanje tjelesne težine za trudnoću i da lagano vježbate (npr plivanje) koliko je to dozvoljeno od same trudnoće.
  Svakako bih Vam predložio i da porazgovarate s ortopedima koji Vas je posljednji gledao, tj pratio Vas kuk jer on ima najbolji uvid u njegovo stanje.
Kontaktirajte nas

Ako imate hitan zahtjev, molimo vas da ga pošaljete ovdje.