Akromion ortopedija

Osjećate jaku bol i ne znate kome se obratiti?

Naši ortopedi stoje Vam na raspolaganju.

Ako postavite upit na ovoj stranici, pristajete na to da objava bude javna i vidljiva svim posjetiteljima stranice. Ako to ne želite, pošaljite nam upit OVDJE.

Ako želite da objava bude anonimna, polje s imenom ostavite prazno.

Vaša e-mail adresa neće biti javno objavljena, a služi samo kako bi Vas obavijestili da smo odgovorili na Vaš upit.


Na danu email adresu stići će vam obavijest kada odgovorimo na Vaš upit.
 • Dean 26 Lipanj 2019
  Da li Vas nalaz vredi za odlaganje krivične sankcije , u pitanju je rehabilitacija posle operacije ligamenata? Pozdrav

  Poštovani, to ne ovisi o nama nego o sudu i njihovom liječniku.
 • Aleksandra Tucakov 26 Lipanj 2019
  Postovani, htela bih da se raspitam da li radite operaciju produzenja kostiju Ilizarovom metodom? Imam urodjeni deformitet leve ruke, od ramena do lakta mi je kraca 5cm.

  Poštovana, izvodimo operacije produljenja, ali prvenstveno na nogama jer je to funkcionalno puno bitnije. Mislim da se na ruci najčešće ne isplati raditi jer je u većini slučajeva funkcija dobra. Radi toga smatram da je rizik od mogućih komplikacija prevelik.
 • Samir Mujagić 26 Lipanj 2019
  Poštovani, (muškarac 42god.) prije 6 godina sam imao prvi napad, zabolio me je zglob na koljenu sa vanjske desne strane počelo je u poslje podne i prvo je malo boljelo pa je sve više i više boljelo i osjećala je se vrućina na tom dijelu i onda je i oteklo, sutradan je se zacrvenilo na tom dijelu gdje je bolilo, ali bol je prošla. I tako je se ponavljalo cca. 1 puta godišnje do prije 2 godine. U zadnje dvije godine se upali jedno ili drugo koljeno skorom 5-6puta godišnje. Prošle sedmice je se upalilo na jednom koljenu prva dva dana a onda na drugom koljenu druga dva dana (to je bio 2 dan nakon dolaska na more). Redovno radim test krvi na mokrećnu kiselinu i ona je uvjek uredu oko 320-350, i kada je upaljeno koljeno i kada nije. Kada je upaljeno koljeno CRP je uvjek povišen iznad granice. Radio sam i test za autoimunebolesti HLA B27 i on je bio negativan. Šlank sam, veoma rijetko pijem alkohol a i tada 1-2 čaše, zdravo se hranim, treniram kada stignem. Imam polen alargiju i alargiju na jabuke, trešnje, kruške mogu jesti to voće ali me u grlu zateže. Imam 3 male djece i radim puno, ima puno stresa na poslu. Obično mi se upali koljeno nakon specifičnog položaja pri npr. sjedenju, ili kada prepopteretim koljeno sa nekim vježbama, da jednom mi je se i u unutrašnjoj strani lakta na zglobu upala pojavila tada sam veoma puno plivao prsno i opteretio taj zglob. Niko u familiji nema Psoriazu ali majka i sestra imaju bolove u koljenima ali ne na ovaj način ne ovakve upale. Imam osjećaj ali nisam siguran da mi se također na licu pojavi nekoliko akni gnojnih kada imam i upalu u koljenu, ali nisam siguran. Na nožnom noktu imam gljivice koje sam dobio također prije cca.5-6 godina za koje mi je dermatolog propisao tablete i specijalni lak, ja nisam pio tablete jel mi je lak pomogao ali su se opet nakon izvjesnog vremena pojavile ponovo pa sam opet lakom riješio pa sada opet se ponovo pojavile, tako da ću morati piti tablete. Neznam šta da radim bio sam kod doktora ali nemogu nikako da odluče diagnozu vezano za koljena. Sada sam radio i test za ujed krpelja očekujem rezultat sledeće sedmice. Samo još nisam radio da se uzme uzorak iz koljena kada se upali pa da se pod mikroskopom analizira. Da li mi možete dati savjet šta da radim? Hvala puno!

  Poštovani, svakako je potrebno nastaviti dijagnostičku obradu po reumatologu, a kasnije eventualno i kod ortopeda. Svakako bi bilo dobro napraviti RTG koljena, i magnetnu rezonancu. Ako ništa ne bude pomagalo a tegobe se nastave u obzir dolazi artroskopija koljena gdje bi se napravio pregled koljena iznutra, uzeli uzorci tkiva za analizu.
 • Danijel 26 Lipanj 2019
  Poštovani, zanima me, da li se može izvršiti operacija bedrene kosti, glave femura i koljena u isto vrijeme na istoj nogi, ili se ide postepeno. Naime, pao sam sa motora, pukla mi je bedrena kost, glava femura, i imam najteži oblik ozljede koljena. Operirano mi je sve osim koljena. Ne razumijem zašto?

  Poštovani, trebalo bi vidjeti slike i napraviti pregled da se vidi u kakvom je stanju noga i o čemu se radi. Ali ugrubo rečeno vjerojatno bi se radilo jedna po jedna operacija.
 • Anonimno 26 Lipanj 2019
  Lijep pozdrav! Imam problem i ne znam što mi se događa sa prsnim košem i mišićima. Zadnjih mjesec dana me počelo boljeti sa desne strane prsnog koša,iznad grudi i malo sam masirala, međutim sutradan mi se popalio nešto u prsnom košu i nisam se doslovno mogla pomaknuti koliko me boljelo.Nakon par dana, bol se smanjila i sad konstantno čim bi se ispravila osjetim bol u isto vrijeme u prsnom košu i u leđima kod lopatice.I u par navrata mi se dogodilo da mi nešto pukne između prsnog koša kad bi se ispravila.Ne znam što bi moglo biti uzrok tome, a s obzirom da sam teški hipohondar odmah pomislim na nagore

  Poštovana vjerojatno se radi o upali mišića, malo se poštedite od aktivnosti, ako se tegobe nastave preporučam pregled ortopeda.
 • Anonimno 26 Lipanj 2019
  Poštovani,Danas sam dobila nalaz rtg kralježnice u kojem piše:RTG torakalne kralježnice:Blaža desnostrana skolioza srednje trećine. Trupovi kralježaka su primjerene visine i oblika uz održanu stražnju interkorporalnu liniju. L.v prostori su orržane širine.RTG ls kralježniceBlaža desnostrana devijacija distalne trećine te hipolordoza proksimalni polovice lumbalnog dijela kralježnice. Trupovi kralježaka su primjerene visine i oblika uz održanu stražnju interkorporalnu liniju. U segmentima Th 12-L1,L2-L3 i L3-L4 sužen je i.v prostor.Koštana struktura i mineralizacije uredni.Molim vas pojašnjenje i savjet.Imam 27 godina.

  Poštovana nalaz govori da kralježnica nije u potpunosti ravna. Ne znamo kakve su tegobe, zašto ste slikali kralježnicu itd. Ukoliko imate tegobe preporučam pregled u našoj bolnici kod prof Vengusta ili dr Bilića uz predbilježbu na 016445820.
 • Anonimno 26 Lipanj 2019
  Poštovani,Imam 27 godina. Prije 3 tjedna a nakon kiroprakticke “terapije” zbog protruzije diska u lumbalnom dijelu leđa, sam zadobila bol u lijevom ramenu. Isprva je bol bila slaba, kao upala mišića i samo kada dignem ruku iznad razine ramena. Dva dana nakon početka bolova, bol se počela pojačavati i došlo je do toga da nisam moa pomaknuti ruku iz ramena prema naprijed, dotaknuti lice rukom, niti dotaknuti suprotno rame. To je trajalo 2 tjedna i tada se bol počela smanjivati. U to sam vrijeme bila i kod ortopeda koji na ultrazvuku nije vidio ništa, ali nikakve druge preglede nije radio, čak nije ni dotaknuo to rame. Od jučer se bol ponovo vraća, i opet ne mogu pomaknuti ruku prema naprijed. Postoji i jedna osobito bolna točka koja se nalazi između ključne kosti i lopatice, na vrhu ramena. Da li bi pomoglo ako bih tu ruku na neki način zaštitila ortozom ili nešto slično? I zanima me što može biti uzrok te boli ako je rame na ultrazvuku izgledalo odlično? Hvala unaprijed na odgovoru

  Poštovana bol u ramenu može biti od kralježnice, možete pokušati s mirovanjem još neko vrijeme. Ukoliko se tegobe nastave preporučam pregled ortopeda. Ukoliko se odlučite za liječenje u našoj bolnici preporučam pregled kod dr Klobučara ili dr Medančića uz prethodnu predbilježbu na 016445820.
 • Larisa 26 Lipanj 2019
  Poštovani,prije mjesec i pol sam ozlijedila stopalo. Krivo sam stala. Napravljen RTG na kojemu se prikazuje da prijeloma nema. No međutim..skoro da ni ne mogu stati na nogu..a kada stanem..bolovi su nepodnošljivi. Boli me gornji dio stopala,jako je otečeno,crveno i bolno iznad 2.i3.prsta. Upućena sam na MR stopala. Mirovala sam i stavljala led ,ali poboljsanja nema. Imate li kakav savjet? Puno vam hvala unaprijed.

  Poštovana, svakako je potrebno učiniti MR stopala, moguća je ozljeda ligamenata ili hrskavice, savjetujem hod u obući s čvrstim džonom te pregled ortopeda. Ukoliko se odlučite za liječenje u našoj bolnici preporučam pregled kod dr Klobučara uz prethodnu predbilježbu na 016445820.
 • Anonimno 26 Lipanj 2019
  Poštovani, prije dva mjeseca ozljedio sam gležanj (everzija, vanjska rotacija i dorzifleksija prilikom pada s visine). Na RTG nije bilo vidljivih fratura. Prema UZV preglede prije mjesec dana utvrđena lezija tibiofibularnog ligamenta. Prema, prije tjedan dana urađenom MR:Tibiofibularna sindesmoza širine do 7 mm zauzeta je izljevom s kronično organiziranim fragmentima. Intraartikularno ispred tibije i talusa također se vidi izljev sa sitno organiziranim fragmentima koji predstavljaju najvjerovatnije kronični nalaz.U lateralnom compartmentu također izljev oko intaktnog ligamentarnog sustava.Nema znakova frakture.Tibija dorzalno pokazuje promjenu u smislu lokaliziranog edema u lateralnom compartmentu koji nalaz može biti uvjetovan posttraumatski i razvojem degenerativne osteoartritis – osteoartroze.S obzirom na traumu može se raditi i o ciljano neresorbiranoj kontuziji ili nepotpuno neresorbiranoj kontuziji.Zglobovi djeluju zadovoljavajuće kongruentno.Tetive svih compartmenta intaktno.Trenutno provodim fizikalnu terapiju (led, vježbe jačanja i povećanja opsega pokreta, magnet, laser, prvih tjedana provođene i vježbe na balans dasci no nakon utvrđene dg lezije tibiofibularnog lig. ih ne provodim, hod s dvije štake – moguć i bez, ali uz šepanje i osjećaj nestabinosti, lagana vožnja bicikla). Molim savjet, mišljenje o dužini trajanja oporavka i eventualnoj potrebi za kirurškom intervencijom.

  Poštovani, bez uvida u slike i još važnije kliničkog pregleda se ne može davati nikakve suvisle procjene. Svakako preporučam pregled ortopeda, ukoliko se odlučite za liječenje u našoj bolnici preporučam pregled kod dr Klobučara uz prethodnu predbilježbu na 016445820.
 • Anonimno 26 Lipanj 2019
  Poštovani, prije 3 tjedna imala sam operaciju koljena. Napravljena je rekontrukcija MPFL-a. Nosim ortozu i stake. Ortoza mi je trenutno na 60stupnjeva. Ne osjecam bolove, osima kada dizem nogu i imam cudan osjecaj kada ju savijam. Za par dana idem u toplice. Zanima me, prema vasoj procijeni, hocu li do 8.mjeseca moci normalno voziti bicikl i trcati?

  Poštovana, svakako preporučam da ta pitanja uputite svom operateru, ali vjerojatno nećete biti sposobni za trčanje, ali vjerojatno hoćete za umjereno opterećenje na biciklu.
Kontaktirajte nas

Ako imate hitan zahtjev, molimo vas da ga pošaljete ovdje.