U Zagrebu je održan 12. simpozij Specijalne bolnice Akromion na temu „Naših prvih deset godina“. Ove godine Specijalna bolnica Akromion slavi deset godina postojanja te su tijekom simpozija prikazane teme specifične za problematiku koštano zglobnog sustava i specifičnosti liječenja i dostignuća u Akromionu tijekom proteklih deset godina.

Od samog početka, Specijalna bolnica Akromion nije orijentirana samo na liječenje pacijenata, već sudjeluje u znanstvenim aktivnostima, organizira edukacije, tečajeve i simpozije, te sudjeluje u edukaciji specijalizanata i specijalista ortopedije, anestezije te medicinskih sestara i fizioterapeuta.

Još 2010. godine je održan prvi Simpozij bolnice Akomion s temom „Gdje završava konzervativno, a započinje operacijsko liječenje u koštano-zglobnoj kirurgiji“. Ovim, sada već tradicionalnim simpozijima, obrađene su razne teme iz ortopedije sa željom da s kolegicama i kolegama, liječnicima i fizioterapeutima, razmjenjujemo spoznaje i iskustva i na taj način pomognemo pacijentima.

Prof.dr.sc. Miroslav Hašpl, prof.dr.sc. Nikola Čičak, prof.dr.sc. Rok Vengust, dr.sc. Denis Tršek, dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr. Damir Starčević, dr. Aida Filipčić, dr. Siniša Šoštarić, dr. Krešimir Oremuš, dr. Dražen Lovrić, te fizioterapeutkinja Martina Žunac, govorili su o temana poput: Dijagnostike i liječenja bolnog ramena, kako vratiti pokret lakta i ručnog zgloba, korekciji sagitalne ravnoteže – osteotomija kralježnice, mogućnostima radiološke dijagnostike u ortopediji, od odstranjenja dijela meniska do ugradnje umjetnog meniska, kako liječiti hrskavicu koljena i kada ugraditi endoprotezu, individualni pristup kod ugradnje proteze kuka, novo normalno stopalo – prilika za povratak u željenu obuću, dnevna kirurgija i iskustva u bolnici Aakromion tijekom proteklih 10 godina, pripravci krvne plazme i matične stanice te kako sačuvati krv, vrijeme i novac kod velikih operativnih zahvata.

Tijekom 12. simpozija Specijalne bolnice Akromion, preko 350 liječnika, fizijatara i fizioterapeuta imalo je priliku vidjeti primjere iz prakse, a razmjena iskustava, pitanja i odgovori potvrdili su da ovakav kongres doprinosi kvalitetnom liječenju pacijenata. Izniman odaziv stručne javnosti potvrda je timu Specijalne bolnice Akromion da nastavi sa svojim predanim radom i praćenjem najnovijih zbivanja i dostignuća u suvremenoj medicini.

Napišite komentar

Kontaktirajte nas

Ako imate hitan zahtjev, molimo vas da ga pošaljete ovdje.

Nazovite nas