U organizaciji prof. dr. Nikole Čička, 1. i 2. ožujka u hotelu Antunović, održan je šesti po redu međunarodni simpozij pod nazivom „6th Zagreb shoulder and elbow course“. Cilj ovog simpozija je educirati mlade kirurge iz područja ortopedije i traumatologije.

Edukacija je podijeljena na dva dana, jedan dan rame, a drugi dan lakat. Predstavljeni su brojni medicinski slučajevi, radionice, rasprave i prezentacije u kojima su svi sudionici simpozija mogli sudjelovati. Svoj doprinos dali su brojni sudionici iz struke, kao i vodeći ortopedi iz područja ramena i lakta iz osam europskih zemalja koji su kroz ovaj simpozij prenijeli svoje znanje i iskustvo mlađim kolegama i zainteresiranim stručnjacima.

Prof. dr. Čičak o razlozima organizacije šeste po redu međunarodne edukacije stručnjaka s područja ortopedije i traumatologije napomenuo je „Hrvatskoj stručnoj kirurškoj sceni nedostaje edukacija poput ovih, stoga redovito svake druge godine organiziram ovaj simpozij od 2008. godine, zapravo od samog početka rada bolnice Akromion. Dovođenjem vodećih stručnjaka iz Europe pruža se jedinstvena mogućnost svim sudionicima simpozija da u kratkom vremenu čuju nova saznanja iz područja ortopedije i traumatologije kao i da iskažu vlastita dostignuća. Jednako tako, koliko god kirurg bio iskusan uvijek čuje nešto novo, kao što sam ja jutros naučio nešto novo. Krucijalna je redovita edukacija liječnika bilo doma ili u inozemstvu.“

Uz međunarodno priznate ortopede koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli održavanju još jednog simpozija i podršku Europskog udruženja za kirurgiju ramena i lakta (SECEC), ovaj simpozij znatno doprinosi pozicioniranju Republike Hrvatske kao zemlje znanja i destinacije zdravstvenog turizma.

Napišite komentar

Kontaktirajte nas

Ako imate hitan zahtjev, molimo vas da ga pošaljete ovdje.

Nazovite nas