U Zagrebu je 13. travnja 2019. godine, održan petnaesti po redu simpozij Specijalne bolnice Akromion na temu „Osteoartritis – degenerativna bolest današnjice“. Zbog produžetka životnog vijeka razumljivo je da se susrećemo sa sve više degenerativnih bolesti, a tako i degenerativnih bolesti zglobova, osteoartritisa. To je bolest koja je nakon srčanožilnih bolesti, drugi po učestalosti uzrok kronične radne nesposobnosti.

O njegovoj proširenosti govori podatak da se u visokorazvijenim zemljama svijeta u 50 posto svih osoba starijih od 40 godina morfološki mogu dokazati artritične promjene na kostima, odnosno zglobovima, s tim da su u toj životnoj dobi još bez kliničkih simptoma. S godinama proces napreduje, pa tako kod čak 75 posto 75-godišnjaka možemo naći oštećenje hrskavice, odnosno osteoartritis.

Zanimljiva predavanja i rasprave s uzvanicima vodili su prof.dr.sc. Miroslav Hašpl, prof.dr.sc. Nikola Čičak, dr.sc. Denis Tršek, dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr. Damir Starčević, dr. Aida Filipčić, dr. Dražen Lovrić, dr. Nenad Medančić, dr. Tomislav Tabak, dr. Krešimir Oremuš, spec. anesteziolog, te fizioterapeutkinja Pavica Gorupić i naš vanjski suradnik iz Slovenije Prof.dr.sc. Rok Vengust.

Na simpoziju je prisustvovalo više od 400 liječnika, fizijatara i fizioterapeuta koji su imali prilike vidjeti primjere iz prakse, razmjeniti iskustva, postaviti pitanja i dobiti odgovore iz struke. Izniman interes stručne javnosti potvrda je timu Specijalne bolnice za ortopediju i traumatalogiju Akromion da nastavi s prenošenjem spoznaja o novijim dijagnostičkim i terapijskim postupcima i metodama, a sve s ciljem da i dalje postižu vrhunske rezultate koji omogućavaju zadovoljstvo pacijenata zbog njihovog brzog oporavka.

Napišite komentar

Kontaktirajte nas

Ako imate hitan zahtjev, molimo vas da ga pošaljete ovdje.

Call Now