Tehnika regionalne anestezije koja spada u skupinu tzv. neuroaksijalnih blokova kod kojih se lijekovima blokira prijenos bolnih podražaja na razini kralješnične moždine. Subarahnoidalni blok (SAB) pogodan je za operacije koje se izvode u području tijela ispod pupka (kuk, bedrena kost, koljeno, potkoljenica, gležanj, stopalo). Pruža izvrsnu analgeziju (obezboljenje) za vrijeme operacije i u neposrednom poslijeoperacijskom razdoblju.

Tehnika regionalne anestezije koja spada u skupinu tzv. neuroaksijalnih blokova kod kojih se lijekovima blokira prijenos bolnih podražaja na razini kralješnične moždine. Epiduralna anestezija uglavnom se koristi za operacije koje se izvode u području tijela ispod pupka (kuk, bedrena kost, koljeno, potkoljenica, gležanj, stopalo). Pruža izvrsnu analgeziju (obezboljenje) za vrijeme operacije, a može se koristiti i za analgeziju u poslijeoperacijskom razdoblju, sve dok se ne odstrani epiduralni kateter.

Tehnika regionalne anestezije koja se koristi kod operacija u području ramena, nadlaktice i lakta. To blok koji se izvodi u postraničnom dijelu vrata (kuda prolaze živci za osjet u području ramena i ruke) i pruža analgeziju (obezboljenje) kako za vrijeme same operacije tako i do nekoliko sati u poslijeoperacijskom razdoblju.

Tehnika regionalne anestezije koja se koristi kod operacija u području lakta, podlaktice, zapešća i šake. To je siguran i vrlo učinkovit blok koji pruža izvrsnu analgeziju (obezboljenje) kako za vrijeme same operacije tako i vrlo dugo u poslijeoperacijskom razdoblju (ponekad dulje od 24 sata).

Kontaktirajte nas

Ako imate hitan zahtjev, molimo vas da ga pošaljete ovdje.

Nazovite nas