Radiološki tehnolog, koji će kontrolirati izvođenje MR pregleda, će Vas uvesti u sobu s MR uređajem te namjestiti na stol za snimanje kako bi Vam sam pregled bio što udobniji.

Prije početka snimanja oko dijela vašeg tijela kojeg se snima može biti postavljena dodatna radiofrekventna zavojnica.

MR snimanje sastoji se od nekoliko kraćih ponavljanja (tehnika snimanja ili sekvenci) pri kojima uređaj za MR proizvodi buku različitih frekvencija. Zbog toga ćete dobiti zaštitne slušalice za uši.

Svako pomicanje tijela stvara artefakte i smanjuje kvalitetu slike i zahtijeva ponavljanje dijelova pregleda stoga za vrijeme pregleda morate biti potpuno mirni kako bismo traženi pregled uspjeli završiti u Vašem zakazanom terminu.

Nakon završetka priprema tehnolog će Vas pomoću automatiziranog stola za pregled uvući u tunel MR uređaja i dio tijela kojeg ste došli snimiti postaviti u centralni dio tunela.

Zbog toga na stol za snimanje možete biti u položaju glavom ili stopalima prema otvoru tunela uređaja.

Tehnolog preko računala radne stanice iz susjedne prostorije upravlja pregledom, a Vas prati putem kamere ili kroz prozor susjedne prostorije. U slučaju potrebe putem interfona možete komunicirati s tehnologom za vrijeme pregleda.

U Poliklinici Akromion u Zagrebu možete obaviti sljedeće preglede magnetskom rezonancijom:

Kontaktirajte nas

Ako imate hitan zahtjev, molimo vas da ga pošaljete ovdje.

Nazovite nas