fbpx Skip to main content

Regionalna anestezija za operacije na donjim ekstremitetima

Spinalna anestezija

TEP kuka i koljena
Artroskopija kuka, koljena i gležnja
Operacije regija kuka, koljena, gležnja
Operacije stopala

Tehnika regionalne anestezije koja spada u skupinu tzv. neuroaksijalnih blokova kod kojih se lijekovima blokira prijenos bolnih podražaja na razini kralješnične moždine. Subarahnoidalni blok (SAB) pogodan je za operacije koje se izvode u području tijela ispod pupka (kuk, bedrena kost, koljeno, potkoljenica, gležanj, stopalo). Pruža izvrsnu analgeziju (uklanjanje ili odsutnost bola ) za vrijeme operacije i u neposrednom poslijeoperacijskom razdoblju.

Regionalni blokovi

Poplitealni blok

Operacije stopala, Artroskopija gležnja

Tehnika regionalne anestezije koja se koristi kod operacija u području gležnja i stopala. Izvodi se iza koljena u zakoljenskoj jami pomoću ultrazvuka i neurostimulatora. To je siguran i vrlo učinkovit blok koji pruža izvrsnu analgeziju (uklanjanje ili odsutnost bola ) kako za vrijeme same operacije tako i vrlo dugo u poslijeoperacijskom razdoblju (ponekad dulje od 24 sata). Može se kombinirati sa sedacijom.

Anestezija kod operacije ramena i ruke

TEP ramena
Artroskopija ramena
Artroskopija lakta
Artroskopija ručnog zgloba
Operacije ramena, ruke i šake

Regionalni blokovi

Interskalenski blok

Tehnika regionalne anestezije koja se koristi kod operacija u području ramena, nadlaktice i lakta. To blok koji se izvodi u postraničnom dijelu vrata (kuda prolaze živci za osjet u području ramena i ruke) i pruža analgeziju (uklanjanje ili odsutnost bola) kako za vrijeme same operacije tako i do nekoliko sati u poslijeoperacijskom razdoblju.

Supraklavikularni blok

Tehnika regionalne anestezije koja se koristi kod operacija u području lakta, podlaktice i šake. To blok koji se izvodi iznad ključne kosti (kuda prolaze živci za osjet u području ramena i ruke) i pruža analgeziju ((uklanjanje ili odsutnost bola ) kako za vrijeme same operacije tako i do nekoliko sati u poslijeoperacijskom razdoblju.