fbpx Skip to main content
Prezentacija bolnice > Liječnici i medicinsko osoblje

Liječnici i medicinsko osoblje

Strastvena posvećenost velikog tima vrhunskih medicinskih stručnjaka i medicinskog osoblja pruža pacijentima najbolju moguću njegu i podršku tijekom cijelog procesa liječenja.

Ortopedija

prof. dr. sc. Nikola Čičak, dr. med.

Ravnatelj bolnice

Profesor Nikola Čičak, specijalist ortoped, bavi se kirurgijom ramena te ugradnjom umjetnog kuka kao užim područjem djelovanja. Ultrazvučna dijagnostika ozljeda i bolesti ramena zauzima o njegovom radu posebno mjesto. U kirurškom dijelu izvodi sve vrste artroskopskih operacija ramena, gdje se posebno ističe artroskopska rekonstrukcija rotatorne manšete  i stabilizacije ramena te rekonstrukcijom loše saniranih ozljeda i prijeloma ramena i nadlaktice. Ugrađuje sve vrste proteza ramena i kuka od primarnih do revizijskih zahvata koje uključuje i transpozicije mišića.

prof. dr. sc. Miroslav Hašpl, dr. med.

Predsjednik Upravnog vijeća bolnice

Profesor Miroslav Hašpl, specijalist ortoped, bavi se kirurgijom kuka i koljena kao užim područjem. Posebno s artroskopskom kirurgijom koljena, kirurgijom meniska, kirurškim liječenjem ozljeda zglobne hrskavice, rekonstrukcijom ozljede ligamenata koljena, poremečaja kliznog puta patele. Rješava lomove kosti u području donjeg ekstremiteta. Bavi se rekonstruktivnom kirurgijom donjeg ekstremiteta u smislu svih korekcija osovina, elongacije ekstremiteta, korekcija zglobnog odnosa područja kuka i koljena. Ujedno ugrađuje sve vrste endoproteza kuka a u području koljena parcijalne proteze svih zglobnih prostora, kao i totalnu protezu. U slučaju septičkogh ili aseptičkog labavljenja proteze vrši reartroplastiku endoproteza kuka i koljena.

doc. dr. sc. Denis Tršek, dr. med.

Specijalist ortopedije,‎‎ član Upravnog vijeća bolnice

dr. sc. Denis Tršek, dr.med. specijalist je ortopedije, bavi se dijagnostikom i liječenjem bolesti te ozljedama koštano zglobnog sustava. Uže područje njegova interesa je kirurgija koljena, artroskopska kirurgija koljena i gležnja, sportska medicina, artroskopska rekonstrukcija ligamenata koljenskog zgloba, kirurgija hrskavičnih oštećenja velikih zglobova donjih ekstremiteta, ugradnja umjetnog meniska te traumatologija donjih ekstremiteta. Izvodi ugradnje umjetnih zglobova i revizije ugrađenih umjetnih zglobova kuka i koljena. Član je Europskog društva za sportsku traumatologiju, kirurgiju koljena i artroskopiju. Pozvani predavač na mnogih domaćim i inozemnim medicinskim kongresima, a njegovi stručni radovi i publikacije objavljivani su u brojnim stručnim časopisima u zemlji i svijetu.

doc. dr. sc. Hrvoje Klobučar, dr. med.

Specijalist ortopedije

Doc.dr.sc. Hrvoje Klobučar, ortoped, bavi se sportskim ozljedama, otvorenom i artroskopskom rekonstruktivnom kirurgijom ramena, gležnja i stopala, zahvatima endoprotetike ramena, biološkim i rekonstruktivnim zahvatima korekcije složenih prirođenih i stečenih deformacija u području ramena, gležnja i stopala. Radi ultrazvuk sustava za kretanje. Autor je više poglavlja u udžbenicima, znanstvenih radova, kongresnih priopćenja i pozvanih predavanja.

Stjepan Dokuzović, dr. med.

Specijalist ortopedije i traumatologije

Stjepan Dokuzović, dr.med., rođen u Zagrebu 24.03.1981., specijalist ortopedije i traumatologije sa užim područjem interesa kirurškog liječenja bolesti i ozljeda kralježnice. Posvećen je liječenjem degenerativnih bolesti kralježnice, liječenje prijeloma, malignih bolesti i infekcija kralježnice, deformitetima u odraslim osobama, te rekonstruktivnom i revizijskom kirurgijom. Član je Hrvatskog vertebrološkog društva, Hrvatskog društva za ortopediju i traumatologiju, Hrvatskog ortopedskog društva, te AO Spine.

Damir Starčević dr. med.

Specijalist ortopedije, član Upravnog vijeća bolnice

Damir Starčević dr. med., specijalist ortoped. Bavi se liječenjem ozljeda i bolesti lakta, ručnog zgloba i šake, te sportskom medicinom. Izvodi artroskopske zahvate lakta, ručnog zgloba i šake, rekonstrukcije tetiva i ligamenata, zahvate osteosinteze kostiju. Također izvodi rekonstrukcije loše saniranih i nesraslih prijeloma, zatim opuštanje kontraktura lakta i ručnog zgloba,  te ugradnje proteza lakta. Liječnik je u sportskim klubovima i selekcijama.

Nenad Medančić, dr. med.

Specijalist ortopedije i traumatologije

Doktor Nenad Medančić, specijalist ortopedije i traumatologije bavi se liječenjem bolesti i ozljeda zgloba ramena, kuka, te sportskih ozljeda kao i liječenjem ozljeda koljena. Uža specijalnost su mu mini - invazivne artroskopske reparacije tetiva rotatorne manšete, stabilizacije ramena, sanacije prijeloma pa sve do ugradnje proteza ramena. U uže područje djelovanja ulazi i kirurgija zgloba kuka, posebno artroskopske reparacije/rekonstrukcije labruma, čahure, ligamenata kao i rekonstrukcije mišića.

Ugrađuje sve vrste endoproteza zgloba kuka od primarnih do revizijskih. Član je SECEC-a, europskog udruženja za kirurgiju zgloba ramena i lakta te ISHA-e svjetskog udruženja za artroskopiju zgloba kuka. Sudjelovao je na brojnim simpozijima i kongresima kao predavač te su njegovi radovi objavljeni u znanstvenim časopisima.

Tomislav Tabak, dr. med.

Specijalist ortopedije i traumatologije

Tomislav Tabak, dr.med. specijalist je ortopedije i traumatologije čije je uže područje djelovanja dijagnostika i liječenje bolesti i ozljeda u području kuka, koljena i ramena s naglaskom na dijagnostiku i liječenje sportskih ozljeda. Ugrađuje sve tipove proteza kuka i koljena uključujući revizijske i tumorske proteze, radi sve artroskopske zahvate na kuku i koljenu s naglaskom na rekonstrukcije labruma acetabuluma, ukriženih ligamenata koljena, šivanje meniska te zahvate na hrskavici. Također se bavi kirurgijom ramena i izvodi artroskopske zahvate na ramenu, rekonstrukcije rotatorne manšete i stabilizacije ramena.

Borna Strahonja, dr. med.

Specijalist ortopedije i traumatologije

Doktor medicine Borna Strahonja specijalist je ortopedije i traumatologije čije je uže područje rada dijagnostika i liječenje bolesti i ozljeda u području koljena, potkoljenice, gležnja i stopala. Izvodi sve artroskopske zahvate na koljenu i gležnju s naglaskom na rekonstrukciji ligamenata koljena, šivanju meniska koljena te zahvatima na hrskavici koljena i gležnja. Ugrađuje sve tipove endoproteza koljena te izvodi složene korektivne koštane i mekotkivne zahvate na koljenu i stopalu, poput ispravljanja deformacija osovine koljena, deformacija prstiju, svoda stopala te cjelokupne problematike Ahilove tetive.

Mario Španić, dr. med.

Specijalizant ortopedije i traumatologije

Mario Španić, specijalizant ortopedije i traumatologije za bolnicu Akromion, trenutno se nalazi na specijalizaciji gdje upoznaje najnovije metode dijagnostike i liječenja oboljenja koštano zglobnog sustava. Osobito ga zanimaju ozljede i oboljenja kralježnice s naglaskom na degenerativne bolesti kao što su spinalna stenoza, hernija diska i spondilolisteza.

Ivan Putica, dr. med.

Odjelni liječnik

Ivan Putica, dr. med., odjelni je liječnik u Specijalnoj bolnici Akromion. Uže područje interesa i rada su mu je kirurgija koljena te sportska medicina.

Grgur Matolić, dr. med.

Odjelni liječnik

Grgur Matolić odjelni je liječnik Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u srpnju 2022. godine. Za vrijeme studiranja, sudjelovao je u brojnim izvannastavnim aktivnostima. Bio je demonstrator iz kolegija Kirurgija na Klinici za kirurgiju KBC-a Zagreb te djelovao kao potpredsjednik udruge SportMEF i voditelj košarkaške sekcije. Prije dolaska u našu bolnicu radio je kao liječnik u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba. Njegovo područje interesa su bolesti i ozljede koštano zglobnog sustava, s naglaskom na sportsku traumatologiju i minimalno invazivne metode liječenja.

doc. prim. dr. sc. Katarina Barbarić Starčević, dr. med.

Specijalist ortopedije

Docentica Katarina Barbarić Starčević specijalistica je ortopedije sa užim interesom u području liječenja bolesti i ozljeda šake, ručnog zgloba, podlaktice i lakta, ali se bavi i ugradnjom endoproteza zgloba kuka. Izvodi veliki raspon operacijskih zahvata od oslobađanja živaca, liječenja ozljeda kostiju i ligamenata te prirođenih i stečenih deformiteta i degenerativnih bolesti u području šake, ručnog zgloba, podlaktice i lakta. Obavlja kompleksne rekonstrukcijske zahvate te koristi i mikrovaskularne koštane presatke. Bavi se i znanstvenim radom te aktivno sudjeluje na brojnim domaćim i međunarodnim stručnim skupovima, sve s ciljem unaprjeđenja liječenja bolesti i ozljeda šake, ručnog zgloba i lakta.

doc. prim. dr. sc. Darko Perović, dr. med.

Specijalist kirurgije i subspecijalist traumatologije

Doc. prim. dr. sc. DARKO PEROVIĆ, dr. med. specijalist kirurgije i subspecijalist traumatologije. Bavi se dijagnostikom i liječenjem bolesti i ozljeda kralježnice što uključuje prijelome, sportske ozljede, infekcije, tumore, deformacije odraslih i degenerativne bolesti kralježnice. Istaknuto područje rada mu je dijagnostika i terapija bolova kralježnice minimalno invazivnim vertebralnim intervencijama, minimalno invazivne operacije degenerativnih bolesti kralježnice (degenerativna bolest iv. diska, hernija iv. diska, spinalna stenoza, spondilolisteza) i kompleksne operacije kralježnice. Aktualni je predsjednik i dugogodišnji član Hrvatskog vertebrološkog društva (HVD) Hrvatskog liječničkog zbora i član AO Spine međunarodnog udruženja spinalnih kirurga. Održao je brojna predavanja na domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima, autor je više stručnih i znanstvenih radova, te poglavlja u udžbenicima iz tema bolesti i ozljeda kralježnice.

Radiologija

Dražen Lovrić, dr. med.

Specijalist radiologije, voditelj odjela radiologije

Dražen Lovrić, dr.med specijalist je radiologije. Subspecijalistički se bavi dijagnostikom muskulo-skeletalnog sustava i sportskih ozljeda sa 18 godišnjim iskustvom u ultrazvučnoj dijagnostici i 16 godišnjim iskustvom u MR i CT dijagnostici. Kao vanjski suradnik dio je liječničkog tima Hrvatskog Olimpijskog Odbora te sudjeluje u liječenju i dijagnostici sportaša brojnih sportskih klubova i pojedinačnih vrhunskih individualnih sportaša, kao i članova baletnog ansambla HNK.

Dalibor Franćeski, dr. med.

Specijalist radiologije

Kroz cijelu karijeru bavi se kazuistikom regije glave i vrata (onkologija, traumatologija i razvojne anomalije) s neuroradiologijom, a u suradnji s odjelima Maksilofacijalne kirurgije i ORL u K.B. Dubrava, Zagreb. Posljednjih 5 godina intenzivno se subspecijalistički bavi dijagnostikom regije lokomotornog sustava, s naglaskom na sportske ozljede. Liječnik je suradnik odbojkaškog kluba Mladost Zagreb. Kao predavač i stručni suradnik pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sudjeluje u poslijediplomskom studiju iz područja radiologije studentima i specijalizantima radiologije,maksilofacijalne kirurgije i stomatologije/oralne medicine. Član je Hrvatskog društva radiologa, Europskog društva radiologije, te Hrvatskog i Europskog društva muskuloskeletne radiologije.

Anesteziologija

Giorgina Gasparini Špoljar, dr. med.

Specijalist anesteziologije

Giorgina Gasparini Špoljar, dr.med., specijalist je anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja. Bavi se anesteziologijom i liječenjem boli u ortopedskih i traumatoloških bolesnika. Subspecijalističko područje njenog rada je regionalna anestezija. Kroz karijeru je stekla dodatne potrebne vještine u radu sa neurostimulatorom te u postupku ultrazvukom vođene regionalne anestezije.

prim. Krešimir Oremuš, dr. med.

Specijalist anesteziologije, EDRA

Prim. Krešimir Oremuš, dr. med., voditelj je odjela djelatnosti anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine u Specijalnoj bolnici Akromion. Stručni interesi i specijalizacija prim. Krešimir Oremuš, dr. med. obuhvaćaju regionalnu anesteziju i liječenje boli, primjena ultrazvuka u anesteziološkim postupcima i intenzivnoj medicini te racionalno korištenje krvi i krvnih pripravaka.

Siniša Šoštarić, dr. med.

Specijalist anesteziologije

Siniša Šoštarić, dr.med., specijalist je anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja. Bavi se anesteziologijom i liječenjem boli u ortopedskih i traumatoloških bolesnika. Uže područje interesa mu je regionalna anestezija i liječenje akutne poslijeoperacijske boli, kao i primjena ultrazvuka u anesteziji.

Damjan Marin, dr. med.

Specijalist anesteziologije

Damjan Marin, dr.med., specijalist je anesteziologije, subspecijalist intenzivne medicine. Bavi se anesteziologijom i liječenjem boli u ortopedskih i traumatoloških bolesnika. Uže područje interesa mu je primjena dijagnostičkog i intervencijskog ultrazvuka u anesteziji i intenzivnoj medicini. Kroz dosadašnji rad stekao je iskustvo u primjeni protokola usmjerenih poboljšanju dugoročnih ishoda operativnog liječenja u ortopediji i traumatologiji s posebnim naglaskom na brzi oporavak nakon operacije. Član je Europskog društva za regionalnu anesteziju. 

Fizijatrija

Aida Filipčić, dr. med.

Specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije

Aida Filipčić, dr. med. specijalistica je fizikalne medicine i rehabilitacije i voditelj fizikalne terapije i rehabilitacije u Specijalnoj bolnici Akromion.

Kontinuiranom edukacijom koja uključuje i  diplomu fizioterapeuta na Visokoj zdravstvenoj školi u Zagrebu, stekla je  i praktične vještine iz područja manualne medicine i različitih rehabilitacijskih tehnika koje koristi u svakodnevnoj praksi.  Bavi se dijagnostikom i konzervativnim liječenjem bolesti i ozljeda  koštano-zglobnog sustava. U svakodnevnom radu njeguje individualan pristup svakom pacijentu te predanim radom, stručnošću, strpljivošću i pozitivnim stavom pomaže pacijentima s različitim problemima vezanim uz lokomotorni sustav kako bi poboljšali kvalitetu svog života.

Član je Hrvatskog društva za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu, Hrvatskog reumatološkog društva i Hrvatskog vertebrološkog društva i pozvani predavač na mnogim stručnim simpozijima i  kongresima.