fbpx Skip to main content

Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion

Akromion, sinonim za vrhunsku kirurgiju u liječenju bolesti i ozljeda sustava za kretanje u ovom dijelu Europe, počinje s radom na novoj lokaciji u novoj zgradi u Dugavama.

Od svog osnutka Akromion kontinuirano postiže iznimne rezultate u pružanju medicinskih usluga za bolesti i ozljede mišićno-koštanog sustava, postavljajući visoke standarde u liječenju. Od početka rada, 2008. godine pa do 31.kolovoza 2023. godine napravljeno je 17.276 operacija i obavljeno 223.369 pregleda.

Zbog nedostatka smještajnih kapaciteta i nemogućnosti širenja na lokaciji u Krapinskim Toplicama, izgrađena je nova bolnica u Zagrebu s većim smještajnim kapacitetom s 51 krevetom i 4 operacijske sale.

Posebnost nove bolnice je opremljenost najmodernijom opremom s integriranim operacijskim salama i najnovijom generacijom radiološke opreme koja uključuje  rendgen, CT i magnetsku rezonanciju što će omogućiti obavljanje dijagnostičkih pregleda na jednom mjestu.

Akromion ugrađuje implantate vodećih svjetskih proizvođača i pacijentima pruža cjelovitu uslugu od pregleda, dijagnostike, do operacije i rehabilitacije.

Za svakog pacijenta primjenjujemo individualni pristup liječenju. Bolnica Akromion izdvaja se od drugih bolnica u Hrvatskoj mogućnošću odabira vrste proteze ovisno o životnoj dobi bolesnika i njegovim aktivnostima te stupnju oštećenja zgloba.

Pokrivamo sve od artroskopije do ugradnje umjetnih zglobova. Saniramo prijelome te vršimo rekonstruktivne zahvate loše saniranih prijeloma.

Otvaranjem odjela za medicinsku rehabilitaciju dajemo mogućnost pacijentima da ostanu na stacionarnoj rehabilitaciji u istoj kući nakon operacije, pogotovo nakon ugradnje umjetnih zglobova, kuka, koljena i ramena. Nudimo hotelske uvjete smještaja s kvalitetnim izborom hrane te fizikalnom terapijom koja uključuje i vježbe u protustrujnom bazenu.

Bolnica Akromion među prvima je uvela i već 15 godina provodi liječenje u obliku jednodnevne kirurgije – bolesnik dođe u bolnicu ujutro na dan operacije te istoga dana ide kući.

Uvođenjem vlastitog transfuzijskog protokola u kliničku praksu uspjeli smo svesti davanje tuđe krvi na samo 5% kod ugradnje proteza kuka i koljena. Primjenom različitih tehnika regionalne anestezije smanjujemo poslijeoperacijsku bol i olakšavamo rehabilitaciju.

Zagreb

Specijalna bolnica Akromion
Ulica Savezne Republike Njemačke 5, 10000 Zagreb
+385 1 6445 820
info@akromion.hr

Rezervacije
Split

Ambulanta Split
Splitska kuća zdravlja
Kranjčevićeva 45, 21000 Split
+385 1 6445 820
ambulanta-split@akromion.hr
info@akromion.hr

Rezervacije

Liječnici i medicinsko osoblje

doc. prim. dr. sc. Darko Perović, dr. med.
Specijalist kirurgije i subspecijalist traumatologije
Saznajte više
Aida Filipčić, dr. med.
Specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije
Saznajte više