fbpx Skip to main content

Magnetska rezonancija, MR uređaj 1,5 tesla

MAGNETOM® SOLA je novi i najmoderniji uređaj za magnetsku rezonanciju (MR) tvrtke Siemens snage magnetskog polja 1.5T koji prvi, na razini uređaja snage 1,5T, kombinira paket umjetne inteligencije (AI – Deep Resolve Pro), novi Siemens BioMatrix sustav s jedinstvenom Tim 4G/Dot tehnologijom.

Umjetna inteligencija (Deep Resolve Pro) u MR snimanju

Biovarijabilnost (BioMatrix sustav) i MR snimanje

BioMatrix sustav je poseban u tome što prilikom snimanja u algoritam unosi biovarijabilnost snimanog dijela tijela svakog pacijenta (njegovu fiziologiju i anatomiju) uz poboljšanu interakciju s pacijentom. Sve to, uz primjenu najnovijih software paketa kao i umjetne inteligencije (Deep Reslove pro) te sekvenci za ubrzavanje pregleda, omogućava dodatno poboljšanje i do sada visoke kvalitete i rezolucije slike bilo kojeg snimanog segmenta tijela uz dodatno skraćenje trajanje samog pregleda.

Širina kućišta MR uređaja, „Open bore“

Širinom tunela kućišta od 70 cm uređaj, iako nije otvorenog tipa što zbog jačine MR polja tehnički uvjeti ne dozvoljavaju, prema specifikacijama proizvođača spada u zadnju generaciju tzv.  „Open Bore“ sustava što smanjuje neugodu pacijentu od skučenog prostora (klaustrofobiju).

MR oslikavanje umjetnih zglobnih tijela (proteza) i osteosinteza (ili Umjetna zglobna tijela i MR snimanje)

Prema ciljano izabranim najboljim specifikacijama, software umjetne inteligencije i biomatrix sustavom te gradijentnim paketom naš novi MR uređaj je ujedno i najkvalitetniji MR uređaj snage 1,5T na našem tržištu.

Sa specijaliziranim i poboljšanim sekvencama za rano otkrivanje promjena hrskavice na zglobovima (dGEMRIC i T2 mapping), visokokvalitetnim višekanalnim specijaliziranim zavojnicama za svaki zglob kao i novim i bržim sekvencama koje reduciraju artefakte oko metalnih implantata (WARP i SEMAC) nastavljamo s tradicijom opremanja naše ustanove uređajem koji ima najbolje performanse kako za sve segmente tijela tako i za specifične segmente kao što su promjene i oštećenja mišićno-koštanog sustava koje u svakodnevnoj praksi susreće naš liječnički tim ortopeda, fizijatara i radiologa.

Kako je u suvremenoj ortopediji danas moguće ugradnjom proteza i implantata izliječiti ili poboljšati kvalitetu života pacijentima s, do jučer, ne izlječivim promjenama koštano- zglobnog sustava značajno raste broj pacijenata s ugrađenim metalnim materijalima koštano-zglobnog sustava.

Nove i brže sekvence za reduciranje artefakata oko metalnih implantata kao što su WARP i SEMAC omogućavaju još bolji prikaz gotovo cijelog prostora oko metalnog materijala što omogućava našem liječničkom timu radiologa i ortopeda pravovremeno dijagnosticiranje i razlikovanje upale od mehaničke nestabilnosti proteze i implantata i izbora pravovremene i najbolje terapije. Pacijentima, osim što jedini omogućavamo takvu vrstu analize, sada s osvježenim i bržim WARP i SEMAC sekvencama smanjujemo duljinu pregleda te olakšavamo sam pregled.